A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban adott interjút egy hónapos szünet után, ahol szóba kerültek az április 3-án tartandó népszavazási kérdése, amiben a kormánypárti politikusok megpróbálják a homoszexuális embereket a pedofíliával összemosni. Az LMP-s politikus Orbán Viktortól kérdezett Facebook posztjában.

„Van az a jelenség, amikor a gyerekeink ki vannak téve szexuális ragadozóknak – ez a pedofília kérdése. Ezt a magyar törvények jól megoldják, de most nem erről beszélünk, hanem egy másik jelenségről. (…) Aztán, hogy ez elvezet-e a pedofíliához, vagy nem, erről van egy nagyon nagy vita, de ezt most én nem tartom fontosnak” – így fogalmazott Orbán Viktor a ‘Jó reggelt Magyarország’ műsorában, azaz világossá tette, hogy számára az LMBTQ tagok pedofilok is lehetnek.

Korábban már több civil szervezet is tiltakozott a kormány e fajta kommunikációja ellen, ők arra bíztatnak mindenkit, hogy szavazzanak érvénytelenül a tavaszi népszavazáson.

Ungár Péter, az LMP politikusa és a tavaszi választás listavezetője három pontban foglalta össze, mit gondol a miniszterelnök által elmondottakról:

1. Most akkor végre abbahagyja a jobboldal annak a bohócságnak a mondogatását, hogy a „gyermekvédelminek” nevezett népszavazás nem a homofóbiáról szól? A hazug szólamokat, hogy nem szólnak bele felnőtt emberek magánéletébe kihagyhatjuk a jövőben, most, hogy egy rendkívül súlyos bűncselekménnyel mossa össze az összes magyar homoszexuálist a miniszterelnök?

2. Bár én senkinek sem szeretnék a magánéletével foglalkozni, de a Fidesznek dolgozó homoszexuális emberek vajon hol helyezkednek el, ebben a jobboldalon felettébb érdekesnek számító vitában? Szerintük is elvezet a homoszexualitás a pedofíliához? Legalább belső körben el merik mondani a megélt valóságát a homoszexualitásnak?

3. Orbán Viktor, amikor tavaly júniusban arról beszélt, hogy védi a homoszexuális fickók jogait, akkor is gondolkozott, hogy elvezet-e a homoszexualitás a pedofíliához? Mikor hazudott? Most vagy akkor?

A kormány LMBTQ ellenes kommunikációja miatt és a meghozott gyermekvédelminek nevezett, de valójában a homoszexuális emberek ellen uszító törvény miatt már nyáron is voltak tiltakozások országszerte.