Nem kér bocsánatot a képviselő, nincs előrelépés Borkai ügyében, Mészáros szállodát vett

Ismét jelentkezünk a már megszokott sajtószemlénkkel, ahol az együttműködő médiapartnerek segítségével betekintést adunk az országban zajló eseményekbe. Az írások teljes terjedelmükben a cikke kattintva olvashatóak.

KPSVR.hu –  Gelencsér nem kér bocsánatot, amiért megtévesztette a választókat

Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége fideszes országgyűlési képviselője, Kaposhomokon átadott egy olyan kerékpárutat, ami meg sem épült. Kiderült, nem kér bocsánatot a hazugság miatt.

Ugytudjuk.hu – Két év alatt nem jutott el az ügyészség Borkai zsarolásos ügyében a vádemelésig

A kérdezett ügyben tájékoztatom, hogy vádemelés nem történt, az érdemi döntés meghozatala folyamatban van – írta a Fővárosi Főügyészség az Ugytudjuk.hu azon kérdésére, hogy hol tart a Borkai Zsolt és társai sérelmére elkövetett zsarolási ügy, amit 2019 decemberében kezdett el nyomozni a hatóság. Borkaiékat még a szexvidójuk kiszivárogtatása előtt kereste meg egy csoport azzal, hogy a videót abban az esetben nem teszik közzé, ha az akkori győri polgármester és társai pénzt adnak nekik. A megzsaroltak eleget is tettek a zsarolásnak.

Borsod24: Idén is szimbolikus karácsonyfa lesz az Avasi kilátó

December 19-én, a Szent István téri adventi koszorú utolsó gyertyájának meggyújtásával egy időben újra ünnepi díszbe öltözik és az ország legmagasabb szimbolikus karácsonyfájává alakul át az Avasi kilátó – közölte a miskolci polgármesteri hivatal.

A 72 méter magas TV-torony először tavaly „változott át óriásfenyővé”, a szakemberek összesen 35, egyenként 30 méter hosszú, acélsodronyokra kötegelt fényfüzérrel, és rajta ezernél is több színes LED-izzóval kölcsönöztek igazi karácsonyi hangulatot Miskolc egyik legismertebb jelképének. A torony homlokzatának további felületeit az elmúlt évhez hasonlóan idén is speciális színezőlámpákkal festik zöldre, melyek így a fenyő ágait, a karácsonyfa zöld tűleveleit szimbolizálják.

Az országban egyedülálló ünnepi látványosságot január 3-áig csodálhatják meg a miskolciak és az ide érkezők.

egriugyek.hu: Mészáros Lőrinc megvette újabb egri szállodáját

Az Opus Global Nyrt.-hez tartozó Hunguest Hotels adásvételi szerződést írt alá a négycsillagos Hotel Eger & Park szálloda százszázalékos tulajdonjogának megszerzéséről – közölte a Mészáros Lőrinc-féle Opus Global, írja a HVG.

kecsup.hu: Közösen fizethetjük a megemelt polgármesteri fizetéseket

Az intézkedés „szépséghibája”, hogy az előterjesztők javaslata szerint külön forrást nem rendelnek a költségvetésből az önkormányzatoknak, hogy fedezhessék az illetményalap emelését. Az önkormányzatoknak eszerint maguknak kell előteremteni a forrást a béremelésre.