Beleszállt a kormánymédia a focicsapatba, leállt a kecskeméti Mercedes-gyár – KÖRKÉP

Újra jelentkezünk sajtószemlénkkel, ahol az ország több médiaportálról válogatjuk össze a múlt hét legérdekesebb cikkeket. A teljes írásokat a címekre kattintva olvashatják el.

Ugytudjuk.hu: Két lábbal szállt bele a kormánymédia a szombathelyiek szeretett kosárlabda csapatába, a Falco-ba

Jelenleg, veretlenül, az első a magyar férfi A csoportos kosárlabda bajnokságban a Falco KC Szombathely. Az Európa legerősebb klubcsapatait tömörítő Bajnokok Ligájában a D jelű csoport továbbjutásra esélyt nyújtó második helyén tanyáznak. Hazai meccseikre legalább 3 ezer néző megy ki szurkolni. A 2020/2021-es idényben a csapat megnyerte a bajnokságot és a Magyar Kupát is, ezzel pedig bebizonyította, hogy nincs nála jobb magyar férfi kosárlabda csapat.

Nos, ebbe a klubba taposott bele két lábbal a kormánymédia, szerintük 105 millió forinttal kap több támogatást a csapat, mint tavaly, csakhogy ez nem igaz.

kecsup.hu: Egy hónapra leállt a kecskeméti Mercedes-gyár

Előrehozták az idei karácsonyi üzemszünetet “a változó alkatrészellátási helyzet” miatt. Péntektől egy hónapra leállt a termelés a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban. A chiphiány okozta termeléskiesés komolyan érinti a hazai autógyártást. Emiatt többek között 25 százalékkal kevesebb új autó gördül ki 2021-ben az esztergomi Suzuki gyárból.

Borsod24: Miskolcról indul a pedagógusok országos akciója, a sztrájkot is fontolgatják

Az egyre égetőbb tanárhiányra országos akcióval hívja fel a figyelmet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, melyet 2015-höz hasonlóan Miskolcról indítanak el. Az egyik legsúlyosabb problémának azt tartják, hogy az egyetemre bekerülő pedagógushallgatók alig a negyede helyezkedik el a szakmában.