Gyurcsány Ferenc nem fog kampányolni a 2022-es választások idején

A Demokratikus Koalíció elnöke közösségi oldalán tette közzé, hogy találkozott az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével, akivel megállapodtak, hogy nem fog kampányolni.

Márki-Zay Péter korábban többször kijelentette, hogy szerinte Gyurcsány Ferenccel nem lehet választásokat nyerni, valamint hogy szükség van az ellenzék megújulására. Bár a tiszták koalíciója kifejezés az előválasztási győzelem óta nem hangzott el, az MMM elnöke most arra kérte egy találkozón Gyurcsány Ferencet, hogy ne kampányoljon a 2022-es országgyűlési választások előtt az ellenzéknek.

„Azt kérte a kapitány, hogy ne kampányoljak. Így fogok tenni. Akkor így.” – írta Gyurcsány a Facebook oldalán a találkozójuk után, melyre Arató Gergellyel érkezett és ami szerinte nagyon jó volt.

Arról viszont továbbra sincs információ, hogy ha a kampányban nem is vesz részt, a legnagyobb ellenzéki párt elnöke rajta lesz-e a közös lista első öt helyén, azaz, hogy a szavazólapokon is szerepelni fog-e a neve. A kampánytól való távolmaradás kérése Dobrev Klárát nem érinti.