Tizenévesek csicskáztattak egy kortársukat / Feketézők és képzetlenek az idősgondozásban

Körkép címen új rovat indul a Jövő TV oldalán, melynek keretében több szerkesztőséggel összefogva szeretnénk bemutatni az országban történő fontosabb helyi híreket.

Ugytudjuk.hu: Tizenévesek csicskáztattak egy kortársukat Szombathelyen

Többen körbeálltak majd csicskáztattak egy fiút Szombathelyen a Haladás Sportkomplexum parkolójában. Az esetet az elkövetők videóra is vették majd megosztották azt a Facebookon. A fiú édesapja az Ugytudjuk.hu-n közzétett videón ismerte fel gyermekét, aki az eset után a fiút átíratta egy sárvári iskolába. A rendőrség a felvétel nyilvánosságra kerülése után hivatalból kezdett nyomozásba. Az elkövetők végül feladták magukat

Ide kattintva elolvashatod a teljes hírt

kecsup.hu: Feketézők és képzetlenek az idősgondozásban – helyszíni riport Szabadszállásról

Most járóképes lenne, ha megkapta volna a megfelelő ápolást egy szabadszállási gondozott. Feketén és képzetlenül gondoznak időseket sok vidéki településen. A feketézők a szakmai tudást takarítás és a főzés vállalásával igyekeznek pótolni, azonban ez sem a családnak, sem a gondozottnak nem valódi segítség. Az ápolási díj megalázóan kevés. Bejutni csak hosszas várakozás után lehet az idősotthonokba. Olyan jogi és gazdasági környezetre lenne szükség, ami a sokszor illegális viszonyokat legális, átlátható, államilag védett  és egyszerre piaci/közösségi térré alakítja át.

Ide kattintva elolvashatod a teljes hírt

Borsod24.hu: Magyar siker Miskolcon: ismét világbajnok Fekete László fia, Fekete Miklós

A tizenöt versenyzős mezőnyben mindössze ketten akadtak, akik képesek voltak tartani a lépést Fekete Miklóssal a “natúr erős emberek” világbajnokságán. Bár az első szám után a bajnok összeszedett egy bicepszsérülést, ez sem akadályozta meg a címvédésben.

Ide kattintva elolvashatod a teljes hírt

BaHír: Bezárhatnak a benzinkutak, a hatósági árak miatt

A Pénzcentrum.hu kalkulációi szerint szerint az árcsökkentés a kisebbforgalmú kutak esetében gyakorlatilag megeheti a telephely hasznát, így ezeknél fordulhat elő, hogy ideiglenesen leengedik a sorompókat.

Ide kattintva elolvashatod a teljes hírt

Kiemelt kép: Gyógyászati segédeszköz – járókeret és könnyűszerkezetes kerekesszék / Fotó: kecsup.hu