Ki nyeri az előválasztás második fordulóját? – Utca embere videó

Az előválasztás utolsó napjaiban kimentünk a Nyugati pályaudvarhoz, hogy felmérjük a Budapestiek szerint ki fogja nyerni az előválasztás második fordulóját, ezzel lehetőséget nyerve arra, hogy az összefogás nevében Orbán Viktor kihívója legyen az áprilisi választásokon.


Ahogy ma korábban is megírtuk az érdeklődés jelentősen nagyobb eddig, mint a szeptemberi első fordulóban, ami a gyors online szavazási lehetőségnek is köszönhető. A pénteki napon meglehet a félmilliomodik szavazó. Eddig már több mint 100 000 olyan szavazót sikerült megmozgatni és leszavaztatni, akik az előválasztás első fordulójában nem voksoltak egyetlen jelöltre sem.


A szavazati részvételi arányokról itt olvashattok bővebben.

Igencsak megosztott a közvélemény arról, hogy ki fogja nyerni az előválasztás második fordulóját. Ahogy az a videóból is leszűrhető, a fiatalok nagy része Márki-Zay Péterre adta le a voksát, még az idősebb generáció Dobrev Klárára. Az viszont biztos, hogy egyik oldal sem becsüli alá a másikat és összhang van abban, hogy nem egymás ellenségei, hanem a közös cél még mindig az Orbán-kormány leváltása.


A fiatalok generáció sokszor megkapta az a kritikát, hogy nem veszik kezükbe saját jövőjüknek a kulcsát, azonban erre most rácáfoltak ugyanis rengetegen mentek el szavazni, amit az idősebb generáció nagyon nagy örömmel látott.

A Márki-Zay Péterrel készült exkluzív interjút itt tudod megtekinteni:

A vágatlan élő közvetítést pedig itt: