Márki-Zay Péter: Semmiképp nem felrúgni akarom a hat párt megállapodását, hanem erősíteni

Márki-Zay Péter utcafórumán jártunk, ahol a miniszterelnök jelölt mellett Karácsony Gergely is beszédet mondott. Márki Zay Péter-t a hat párti együttműködésről, a közel hetvenezerrel több első fordulóhoz viszonyított szavazó megmozdulásáról kérdeztük.

Az MMM miniszterelnök-jelöltje a sok fiatal szavazó miatt optimista, arról nem kapott információt, hogy a Fidesz mozgósított volna szavazókat

Arra a kérdésre válaszolva, hogy változtatna-e a hat ellenzéki párt megállapodásán és kér-e frakciót, csak annyit nyilatkozott, hogy most azok a pártok is életben maradnak, akik egy hagyományos választáson eltűnnének.

„Mi nem felszámolni szeretnénk az ellenzék pártjait, hanem erősíteni civilekkel.” – nyilatkozta Márki-Zay Péter a Nyugati téren tartott utcafóruma után.

Az utcafórum közben A DK sem tétlenkedett.

Hazugsággal kampányoltak. Szerintük ugyanis a kormányzópárt Márki-Zay Péterre mozgósít. Pedig az elmúlt napokban a propaganda média éppen Dobrev Klárát támogatta, sőt, a Pesti Srácok egyik újságírója úgy fogalmazott: Summa summarum minden kormánypárti szimpatizánst arra biztatok, hogy igenis menjen el szavazni az ellenzéki előválasztás második fordulójában, s voksát tegye Dobrev Klárára!

A DK által küldött sms és email egyértelműen tükrözi, hogy a feltehetően közel 100 000 új szavazó, akik az első fordulóban nem vett részt az előválasztáson, nagy mértékben az MMM jelöltjét támogatja, ezért folyamodhattak arra, hogy a szöveges üzenetükben is hazugsággal vegyék rá szimpatizánsaikat, hogy szavazzanak a miniszterelnök-jelöltjükre.