Elképesztő rekord az előválasztáson! Rengetegen szavaznak

Vasárnap reggel óta tart az ellenzéki előválasztás második fordulója, ahol arról dönthetnek, ki legyen az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje. Karácsony Gergely visszalépése miatt az általa támogatott Márki-Zay Péter és Dobrev Klára között lehet választani. Az érdeklődés jelentősen nagyobb eddig, mint a szeptemberi első fordulóban, ami a gyors online szavazási lehetőségnek is köszönhető. A pénteki napon meglehet a félmilliomodik szavazó, mivel magas az .

A vasárnapi napon már 78 612 fő járult virtuálisan vagy személyesen a szavazóurnákhoz, ám hétfőn ennél is többen szavaztak 84 781 fő vett részt az előválasztáson. Kedden abszolút rekord született, összesen 96 780 fő szavazott, szerdán pedig 85 708 személy adta le szavazatát.

A csütörtöki napon sem lankadt az érdeklődés, sőt, jelentően többen szavaztak, mint a szerdai napon. A sátraknál 75 475 fő jelent meg szavazni, míg online formában 20 235 szavazat érkezett a miniszterelnök jelöltekre. Összesen tehát csak csütörtökön 95 710 szavazat érkezett be.

Viszont senki sem számított a kiugróan magas pénteki részvéteki adatokara, amikor is 78 471 fő szavazott a sátraknál és 23 525 fő online adta le a voksát. Összesen tehát 101 996 személy szavazott csak pénteken az előválasztás második fordulójában.

Eddig összesen több, mint 540 ezren szavaztak eddig, így tehát várhatóan többen fognak szavazni, mint az első fordulóban, annak ellenére, hogy rövidebb ideig tart az előválasztás.