Elképesztő rekord az előválasztáson! Rengetegen szavaznak

Vasárnap reggel óta tart az ellenzéki előválasztás második fordulója, ahol arról dönthetnek, ki legyen az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje. Karácsony Gergely visszalépése miatt az általa támogatott Márki-Zay Péter és Dobrev Klára között lehet választani. Az érdeklődés jelentősen nagyobb eddig, mint a szeptemberi első fordulóban, ami a gyors online szavazási lehetőségnek is köszönhető. A pénteki napon meglehet a félmilliomodik szavazó, mivel magas az .

A vasárnapi napon már 78 612 fő járult virtuálisan vagy személyesen a szavazóurnákhoz, ám hétfőn ennél is többen szavaztak 84 781 fő vett részt az előválasztáson. Kedden abszolút rekord született, összesen 96 780 fő szavazott, szerdán pedig 85 708 személy adta le szavazatát.

A csütörtöki napon sem lankadt az érdeklődés, sőt, jelentően többen szavaztak, mint a szerdai napon. A sátraknál 75 475 fő jelent meg szavazni, míg online formában 20 235 szavazat érkezett a miniszterelnök jelöltekre. Összesen tehát csak csütörtökön 95 710 szavazat érkezett be.

Viszont senki sem számított a kiugróan magas pénteki részvéteki adatokara, amikor is 78 471 fő szavazott a sátraknál és 23 525 fő online adta le a voksát. Összesen tehát 101 996 személy szavazott csak pénteken az előválasztás második fordulójában.

- Hirdetés -

Eddig összesen több, mint 540 ezren szavaztak eddig, így tehát várhatóan többen fognak szavazni, mint az első fordulóban, annak ellenére, hogy rövidebb ideig tart az előválasztás.

- Hirdetés -