Neves külföldi és hazai előadókkal, kerülő nélkül startol az EFOTT

Scooter és Flo Rida mellett olyan nagy magyar előadók is szerepelnek a kedden kezdődő EFOTT-on, mint Halott Pénz, Wellhello, Follow The Flow, Bagossy Brothers Company. A kedden elstartoló fesztiválról korábban olyan hírek is napvilágot láttak, hogy a fesztivált csak kerülőúton lehet megközelíteni, ám ez az akadály is elhárult mostanra az önkormányzattal való megállapodás miatt.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója a fesztiválozókat idén augusztus 10-15. között várja a Velencei-tó partjára. A keddi előnapon ötállomásos vetélkedő, tábortűz, víziszínpadon tartott akusztikus és szárazföldi koncertek mellett még szülinapot is lehet ünnepelni Fluor Tomival és barátaival.

A Magyarországon (is) hatalmas rajongótábornak örvendő Scooter április 16-án debütáltatta legújabb God Save the Rave című albumát. A névadó dalt már több mint 40 millió alkalommal hallgatták meg a Spotify-on, a dalhoz készült videóklip pedig közel 16 milliós megtekintésnél jár a YouTube-on. Az EFOTT szervezői a töretlen sikeren felbuzdulva, valamint a két évvel ezelőtti, mindent elsöprő koncerthangulatot alapul véve újra fesztiválra hívták a hidrogénszőke H. P. Baxxtert és csapatát. A pandémia okozta nagy kihagyás után így hazánkban az EFOTT csütörtöki napján (augusztus 12-én) élvezhető először a több mint három évtizede tomboló zenekar megaprodukciója.

Idén sem marad ki repertoárjából a ma már retrónak nevezett slágergyártók produkciója: a fesztiválra érkezik a Groovehouse, az UFO,V-tech,Shygys,Kozmix, de elénekli a legnagyobb slágereit Betty Love, Zoltán Erika és Krisz Rudi is. A csütörtöki napon lép színpadra Korda György és Balázs Klári – elmondásuk szerint, őket az EFOTT közönsége tölti fel.

– Azt gondolom, hogy hosszú pályafutásom egyik titka a fiatalok nekünk adott közvetlen és töretlen szeretete. A Reptér című dalt főként azért szerettem volna újra felvenni, mert már nem olyan a hangom, mint 40 évvel ezelőtt. Emellett a zenei szakma sem azokat a hangszereket részesíti előnyben, mint korábban. Máté Péter csodálatos hangszerelése maradt, csak ezúttal a gitár és a dob kapott nagyobb hangsúlyt. Szeretném, ha a mai hangommal újra megismernék a Reptér című dalt a fiatalok, akik a legnagyobb feltöltődést jelentik számunkra – osztotta meg gondolatait Korda György művész úr.

A megújult Reptér című dal

 A koncertek után a fesztiválozók az estéket a korszakhoz hű lemezlovasokkal élvezhetik majd tovább: Dj Náksi, Dj Dominique és a Necc Party duó párosa sem hagy majd ki egy klasszikust sem a Pepsi HÖOK Party Aréna felhozatalából.

A Sukoróban megrendezésre kerülő fesztivált eredetileg nem lehetett volna Velece irányából megközelíteni, ám szerencsére a 8 kilométeres kerülőt megspórolhatjuk, mivel a képviselőtestület és a fesztivál szervezőinek sikerül közös nevezőre jutniuk.

Jegyeket az EFOTT oldaláról lehet még beszerezni, ha eddig nem tetted.

Korábbi EFOTT-os videóinkat itt tudod visszanézni: