Velence megsértődött az EFOTT-ra és Sukoróra, 8 kilométeres kerülő lehet az eredménye

Az idei EFOTT fesztivált arrébb költöztették pár száz méterrel, és ezzel Sukoró település területének a szélére került. A fesztivál legközelebbi megközelítési lehetősége még így is Velence felől lenne. Csak lenne.

De Velence Város Önkormányzata lezárja azt az utat amivel meg lehetne közelíteni Sukorót.

Lehet, hogy egy kép erről: térkép és , szöveg, amely így szól: „Pincesor Vadmadárkórház Sukoró Gyepesu SukoTó Mandula Cukrászda Gyapjaszsák Boglya Csárda yombน Sukorói Loyolai Szent gnác templom Zólyomi ABC VelenceSun Medencés Kadarkauke Apartman Ház lút Onda József Ön itt áll! Gemeskút étterem 18 perc km EvezÅs Sukorói sportpálya Borostyan. Kalayric Északi Strand Veler M7 VVSI Veleneei Evezőspálya E71 Sukoró M7 YellowRabbit Sukoró Sukoró-Pákozd -sukorói röpdék”

Az önkormányzat szerint az esemény időpontjával, megszervezésével kapcsolatban sem Sukoró, sem az EFOTT nem tájékoztatta Velence Város Önkormányzatát. A megbeszélések Velence Város Önkormányzatának kezdeményezésére indultak el idén nyáron.A tárgyalások során az Önkormányzat egyértelművé tette azt, hogy a helyszínre vezető Evezős út, amiképp az Ófalu és a Bencehegy úthálózata önmagában nem képes kezelni a napi 30-35 000 főnyi forgalmat. Ahogy a város arra sincsen felkészülve, hogy közterületei parkolóvá, utcái, terei wc-vé és szemétteleppé alakuljanak át.

Velence Város felel a közutak és a forgalom biztonságáért, ezért valós megállapodási szándék hiányában az egyetlen fennmaradó megoldást kellett választani, az Evezős út forgalmi rendjének ideiglenes megváltoztatását.

A forgalmi rend ideiglenes megváltoztatásáról a helyi lakosokat értesítik, továbbá a fesztivál ideje alatt a helyszínen kiplakátolva, KRESZ táblákkal kijelölve jelzik az alternatív útvonalat.

Velence viszont mindezek ellenére továbbra is nyitott egy kompromisszum mentén létrejövő megegyezésre. Vagyis nem biztos, hogy ez a lezárás végleges döntés lesz.

Az EFOTT augusztus 10-től 15-ig tart, ahol többek között fellép Scooter, a Punnany Massif és a 30Y is.