Váratlan karácsonyi dallal lepte meg közönségét a Bagossy Brothers Company

Égnek a fények werkfotó a Bagossy Brothers Company klipforgatásáról
Fotó: Bagossy Brother Company/Jövő TV

Az Égnek a fények című szerzemény szülővárosukban, Gyergyószentmiklóson debütált, ahol hagyomány, hogy adventi vasárnapokon zenekarok tolmácsolják a karácsonyhoz kapcsolódó gondolatokat.

„Ha egy héttel ezelőtt valaki azt mondja, hogy lesz idén egy karácsonyi dalunk, nem biztos, hogy hittem volna neki. Aztán belépett a stúdióba a producerünk, Ligeti Gyuri és azt mondta, hogy erre a dalra most van szükség, most kell megszületnie. Hazamentem, és másnapra elkészült az Égnek a fények című szerzemény.

Meghangszereltük és rögzítettük, ahogy Zsombi a Szent Miklós templomban feljátssza az orgonabetétet, majd elkészült a végleges felvétel. Felhívtuk a barátainkat, a What’s in the Box Productions-nél, és megkértük őket, hogy vegyék videóra, amint a dalt először előadjuk Gyergyószentmiklós főterén, advent harmadik vasárnapján.

Mindig is közel állt hozzánk a karácsonyi időszak és boldog vagyok, hogy adni tudunk az embereknek egy kis melegséget, talán pont akkor, amikor a legnagyobb szükség van rá. Áldást, békességet!”

– meséli a dal születéséről Bagossy Norbi.

A Bagossy Brothers Company a jövő év elején megjelenő ötödik lemezén dolgozik. A zenekar számára 2023 jelentős év lesz, hiszen tizedik születésnapjukat ünneplik.

A jubileumi koncerten, március 11-én az MVM DOME-ban olyan produkciót szeretnének a színpadra állítani, ami számukra is kihívás lesz, a közönség pedig már a koncerthelyszínre belépve érezni fogja, a legjobb helyre jött. A térben három színpad lesz elhelyezve, a teljes helyszínt bejátsszák.