Kiderült mennyibe kerül a luxusgép, amivel Matolcsy fia repked

Ma korábban már beszámoltunk arról, hogy a DK teljesen fel van háborodva azon, hogy a jegybankelnök Matolcsy György fia magángéppel repteti a haveri kört a különböző luxusnyaralásokra, miközben a magyarok nagyobb része a Balatonra sem tud eljutni.

A 168 óra és a 24.hu is írt Matolcsy Ádám rendszeres magánrepülős nyaralgatásairól.

Nem is akármilyen géppel teszi ezt meg a jegybankelnök fia, Mészáros Lőrinc az ország leggazdagabb embere is évek óta egy Bombardier típusú magánrepülőgéppel járja világot. Mentségére szóljon Matolcsy Ádám pénztárcájának azért nem a legújabb modellel, csupán egy régebbi ráadásul használt darabbal landolhat a mostanság többször látogatott olasz, francia vagy görög reptereken.

Mondjuk, ha már halálra cikizték Karácsony Gergelyt a turkált inge miatt, elég kellemetlen használt magángépet vásárolni, nemhogy utazni is vele… Bezzeg az orosz jegybankelnök, Elvira Nabiullinanak biztos telik újra, aki 2020-ban az 57. legbefolyásosabb nő volt a Forbes listáján.

Mindenesetre a 24.hu a Nemzeti Bank vezetőjének fiát és társaságát egy luxusgépből kiszállva, a görög szigetvilágból hazatérve fotózta le a Liszt Ferenc repülőtéren. A magángép tulajdonosa ennek hatására letiltotta a radaroldalakon a Challenger 601-es típusú repülőt. Matolcsy Ádám tagadja, hogy a repülő az ő tulajdonában állna.

A portál cikke szerint a T7-MNG jelzésű gép korábbiakban a Klambt Medien Holding nevű német médiacsoport tulajdonában állt, azonban felújításokat követően Magyarország lett a magángép fő állomáshelye.

Az 1990-ben gyártott repülő vételára állapottól függően 1,3 millió dollár körülre tehető, ami nagyjából mai árfolyamon 390 millió forint

– írja a 168 óra.

168 óra / 24.hu