Jön a 13. havi nyugdíj

Budapest, 2017. szeptember 22. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút adott a 180 perc című műsorban 2017. szeptember 22-én MTI Fotó: Kovács Tamás

Mától érkezik a megemelt és 13. havi nyugdíj.


A 13. havi nyugdíjat 2002 márciusában jelentette be először Medgyessy Péter. A miniszterelnök-jelölt megválasztásának esetén ígérte először a 13. havi nyugdíjat.

„Amikor már minden munkahelyen bevett szokás a 13. havi bérfizetés, becsületbeli kérdés, hogy az egy életen át tisztességgel dolgozó nyugdíjasok is megkapják ezt az év végi juttatást.”

– mondta Medgyessy Péter.


Érdekesnek mondható, hogy a 13. havi nyugdíjat anno nem szavazta meg sok ma is aktív politikus, többek közt

Semjén Zsolt, Rogán Antal, Szijjártó Péter

sem.

Voltak, akik nem vállaltak döntésükért felelősséget és a stzavazáskor igazolatlanul távol maradtak, ezek között ott volt: 

Orbán Viktor, Áder János, Kövér László, Varga Mihály, Lázár János, Pokorni Zoltán, Kósa Lajos, Selmeczi Gabriella, Deutsch Tamás és Domokos László


Döcögve de működni látszott a 13. havi nyugdíj törvénye. A fidesznek közben volt egy 14. havi nyugdíj kezdeményezése, amiből semmi nem lett.


2009-re pedig megszűnt a 13. havi nyugdíj intézményrendszere, ennek helyére pedig a nagyon szigorú rendszerű nyugdíjprémium lépett.


Azt, hogy a 2010. évi Fidesz-KDNP kétharmados győzelme után miért nem hozta vissza a 13. havi és 14. havi nyugdíjígéretét egészen mostanáig kérdés volt.


Ma azonban érkezik a Fidesz által beígért 13 havi nyugdíj. Igaz az elmúlt 12 évben ez valahogy sosem volt fontos, most a választások előtt mégis újra az lett.


Erre a célra 53 milliárd forintot különítettünk el a költségvetésben. A nyugdíjkorhatárt pedig 2022. január elsejétől 65 évre emelték.


Érdekes az is, hogy egy-egy fideszes oligarcha zsebében ennek a többszöröse is fellelhető.

Visszaadjuk, amit a baloldal elvett. Magyarország előre megy, nem hátra!

– írja Orbán Viktor a mai Faccebook bejegyzésében.


Ahhoz képest, hogy magyarország állítólag előre megy, a Fidesz mégis visszanyúl egy 10 évvel ezelőtti baloldali húzáshoz.

(Forrás: ITT)