Ők lennének a Putyin utódok?

Moszkva, 2021. január 27. Vlagyimir Putyin orosz elnök a Világgazdasági Fórum hagyományos davosi találkozója helyett Davos Agenda címmel videokonferencia formájában megrendezett tanácskozáson vesz részt a moszkvai Kremlbõl 2021. január 27-én. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Mihail Klimentyev

Vlagyimir Putyin gyermekeit nem igazán ismerhettük eddig mivel, amikor tudta elkerülte a lehetőséget, hogy róluk beszéljen a sajtónyilvánosság elött. Egészen mostanáig az sem volt nyilvános, hogy hány gyermeke lehet. Most viszont két nő is megjelent egy rendezvényen, akikről széles körben feltételezték, hogy a lányai lennének.

Forrás: Szabad Európa Katyerina Tyihonova, Vlagyimir Putyin és Marina Voroncova (balról jobbra)

Azt követően, hogy az orosz elnök két állítólagos lánya viszonylag nagy nyilvánosságot kapott a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon, vezető elemzők találgatni kezdték, vajon ez arra utal-e, hogy prominensebb közszereplőkké lépnek elő – írja a Szabad Európa.

Az egyik nő Katyerina Tyihonova, a Moszkvai Állami Egyetem (MGU) Nemzeti Intellektuális Források Központjának főnöke volt, aki egy hat perces előadást tartott a nemzetközi rendezvényen a befektetések növelését elősegítő „új technológiákról”.

Szintén ezen a rendezvényen egy kétszer ilyen hosszú interjút adott Marina Voroncova génkutató; aki a ritka betegségekről beszélt. Ezt a beszélgetést, amúgy a YouTube-on is közvetítették.

Ezen interjúk nem kaptak volna akkora sajtóvisszhangot, ha ez a két nő a jelentések szerint nem Vlagyimir Putyin Lányai lettek volna. Oroszországban mindez nyílt titoknak számít.

A fórumon egyikőjüktől sem kérdezték meg, hogy valóban az elnök lánya-e. Az egyetlen utalás az volt, amikor a moderátor – ahogy az orosz ajkú kultúrában szokásos – apai nevén szólította Tyihonovát: Katyerina Vlagyimirovna olvashatjuk.

(Szabad Európa)