Az MSZP kihátrált saját jelöltje mögül Baranyában

Nemrég jelentette be a párt két társelnöke Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan, hogy Szakács Lászlót indítják Baranya 2-es számú választókörzetében, azaz Pécset és Komlót érintő körzetben Szakács Lászlót. Ma kihátráltak mögüle.

A SzabadPécs értesülései szerint a párt azért hátrált ki saját országgyűlési jelöltje mögül, mert beállt mögé a DK is. A helyzet azonban összetett. Nemrég Molnár Gyula, szintén MSZP-s országgyűlési képviselő jelentette be, hogy az előválasztáson a DK színeiben fog indulni, sőt, ha megnyeri a választást, a DK frakciójába fog beülni, ami egy belső feszültséget generált a két párt között.

A történet annyiban még különleges, hogy a Momentum is visszaléptette jelöltjét, Péderi Tamást a Baranya 2-es választókörzetébe az MSZP-s Szakács László javára, így a visszaléptetés több kérdést is felvet a pártok részéről.

Hasonlóan történhetett itt Pécsen is. A tegnapi napon a városi közgyűlésben egy háttéralku miatt szedhették le a regnáló alpolgármester, Bognár Szilviát és helyére a DK által belengetett jelöltet, Zag Gábort ültették.

Azt nem tudni, hogy így Szakács indulni fog e Baranya 2-es körzetében az előválasztáson. Annyi biztos, hogy jelöltként viszont a szavazólapon lesz Keresztes László Lóránt, az LMP jelöltje, valamint Simon Gábor, a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje.