Momentum: védjük meg gyerekeinket a Fidesz propagandától!

Az elmúlt időben több panaszt érkezett a szülőktől Csordás Anett, a Momentum és a C8 képviselőjelöltje felé, mert a gyermekeknek szánt tartalmak előtt a fidesz politikai kampányait hirdették Youtube-on. – derült ki sajtótájékoztatójukon szerdán.

Csordás ezért a bejelentést tett a Magyar Média és Hírközlési Hatóságnál, valamint levelet írt Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének és Hollik Istvánnak, a Fidesz kommunikációs igazgatójának, hogy hagyjanak fel ezekkel a hirdetésekkel. A képviselőjelölt szerint ezek a hirdetések nem csak tisztességtelenek, hanem etikátlanok is.

fotó: Kárász Anna/Jövő TV

Orosz Anna, a Momentum alelnöke pedig kritizálta, hogy a Fidesz a saját kampányukban kihasználják a gyerekeket. Példának Újbuda korábbi Fideszes polgármesterét hozta fel, aki gyerekeket használt fel politikai céljainak elérésére.

Nem használjuk fel a gyerekeket arra, hogy politkai eredményeinket bemutassuk, nem adunk át bölcsödéket óvódákat, hogy közben gyerekeket fényképezünk, vagy videózunk.

Jelentette ki Orosz Anna.

A kedden elfogadott törvényjavaslattal pedig a Fidesz megmutatta, hogy a mostani választásra az ellenségképük nem a migránsok és Soros György lesz, hanem az LMBTQ közösség – tette hozzá.