Brutális földrengés rázta meg Kínát

A Richter-skála szerinti 6,8-as erősségű földrengés rázta meg a délnyugat-kínai Szecsuán tartományt. A hatóságok több halottról, földcsuszamlásokról, épületekben okozott károkról és az áramellátás megszakadásáról számoltak be.

Megdöbbentő felvételek járják be az internetet, a nemrég Kínában bekövetkezett földrengésről. Az egyik felvételen az látszik, ahogy a fák is elég nagy szögben belengenek.

Legalább 46 ember meghalt egy 6,6-os erősségű földrengésben Kína délnyugati részén – közölte a helyi állami média.

A földrengés megszakította a távközlési vonalakat, és hegyomlásokat idézett elő, amelyek „komoly károkat” okoztak – állítják a helyi média jelentései.

Szecsuán fővárosában, Csengtuban a múlt héten mintegy 21 millió embert köteleztek arra, hogy maradjanak otthon a Covid-szabályok miatt.

A Kínai Földrengés-hálózatok Központja szerint a földrengés epicentruma Ludingban volt, egy távoli hegyvidéki településen, Csengtutól mintegy 226 km-re délnyugatra.

A CCTV állami műsorszolgáltató szerint 17 ember halt meg Ya’an városában, míg a szomszédos Ganzi prefektúrában 29 ember halt meg. „További 16 ember eltűnt és 50 megsérült” – közölte a CCTV hétfőn későn.

Remegés rázta meg az épületeket Csengtuban és a szomszédos Chongqing nagyvárosában is, elzárva az utakat. Megszűntek a kommunikációs csatornák is a több mint 10 000 lakosnak otthont adó területeken. A rengések miatt néhány erőmű leállására is kényszerült Garze és Ya’an térségében – közölte a CCTV.