Interjút készített az Index Mészáros Lőrinccel

Mészáros Lőrinccel készített interjú jelent meg az Indexen. A lap szerkesztősége tavaly nyáron felmondott és együtt megcsinálták a Telex-t. Elmondásuk szerint azért mondtak fel, mert mert veszélyben érezték a lap függetlenségét. 

Az Index főszerkesztője, Fekete-Szalóky Zoltán készítette az interjút. Azzal indított, hogy „az Index elsőként kapott lehetőséget, hogy kérdezze azt a vállalkozót, aki az elmúlt öt évben meghússzorozta vagyonát.

Magyarország leggazdagabb embere állta a sarat, nemcsak vagyonáról, vállalkozásairól beszélt, hanem családjáról is.” – olvasható a cikk elején.

Elképzelhető, hogy azért vállalta Mészáros az interjút, mert tisztában volt vele, hogy nem kell izzasztó kérdésekre válaszolnia. Mészáros Lőrinc gazdagodásával kapcsolatos kritikák két kósza felvetés erejéig kerültek csak elő a beszélgetésben. Egy konkrétum volt ezzel kapcsolatban: A Hunguest Hotels 17,7 milliárdos állami támogatására kérdezett rá a főszerkesztő. Mészáros erre úgy reagált, hogy az ellenzék azzal, ha ezt a hotelt támadja, valójában egy magyar munkahelyet támad.

Az interjúban leginkább „idegfeszítően izgalmas” céges jövőkről, felületesen a milliárdos magánéletről beszélgettek. Illetve az „elképesztően jófej” Mészáros-csoport jótékonysági tevékenységéről egy teljes oszlop helyet kapott „a legazdagabb adakozó” címmel. A vállalkozó Orbán Viktorhoz fűződő viszonyáról egy betű sincs az interjúban.


/kiemelt kép: Kaszás Tamás / Index