Novák Katalin szerint az átoltottság még vonzóbbá teszi a migránsoknak Magyarországot

A Santiago Abascallal, a spanyol VOX párt elnökével tartott sajtótájékoztat Novák Katalin a Fidesz-alelnök csütörtökön a röszkei tranzitzóna közelében, ahol azt hangsúlyozták, fontos a külső határok védelme, hogy ismét megvalósuljon a kontinensen belüli szabad mozgás. Ám elhangzott egy érdekes mondat is.

A magyar kormány a jövőben is meg fogja védeni az ország határait, hiszen még nagyobb vonzerőt jelent majd a magas átoltottság, illetve a migránsoknak bizakodásra adhat okot, hogy Magyarországon beoltják őket, tehát ilyen értelemben az egészségüket is még inkább védve érezhetik – hangsúlyozta a kormánypárti politikus az MTI tudósítása szerint. Ez a mondat pedig akkor, amikor csak az ország fele él az önkéntes oltási lehetőséggel, abszurd az európai országokhoz képest magas oltásszámot és a bevándorlást párhuzamba állítani.

Mert az tény, hogy Magyarországon az átoltottság arányaiban jelen pillanatban magas, azonban az is jól látható, hogy az 5 milliós határt átlépve jelentősen csökkent az az oltási ütem, amit korábban tapasztalhattunk, pedig egyre több fajta vakcina érhető el mindenki számára. Ha pedig az átoltottság nem fog növekedni, az hosszútávon még komoly problémákat szülhet.

A családokért felelős miniszter kijelentése ráadásul valószínű épp azon vidéki és szegényebb társadalmi rétegeket éri el a közmédián keresztül, ahol kevesebben veszik fel a vakcinát. Éppen ezért kiemelten fontos az, hogy egy kormánypárti politikus milyen kijelentéseket tesz egy ilyen helyzetben.

Mi továbbra is arra buzdítunk mindenkit, hogy vegye fel az oltást, a migráció mértéke nem a magas átoltottságon fog múlni, hanem legfőképpen az éghajlat-változáson, amiben viszont jelentősen elmarad a kormányzati cselekvés.

Kiemelt kép: Novák Katalin Facebook oldala