Molnár Áron nekiment Novák Katalinnak: „Álljon a magyar pedagógusok és diákok mellé”

forrás: Levegő Munkacsoport videotára

Molnár Áron nem leplezte a véleményét, kerek-perec megmondta, mit gondol a magyar pedagógusok helyzetéről. Szerinte Novák Katalin köztársasági elnökként tudna tenni a helyzet javításának érdekében.

Videóüzenetében felszólította, hogy cselekedjen, álljon a diákok, valamint a pedagógusok mellé.

Molnár Áron szívügyének érzi a pedagógusok normális bérezését, és minden olyan megmozdulást támogat, amely kiáll amellett, hogy jobb helyzetbe kerüljenek. Rendszeresen vesz részt diáktüntetéseken is és mondja el véleményét az ilyen és ehhez hasonló társadalmi kérdésekben.

A noÁr Mozgalom alapítója csapatával egy újabb tüntetést és szolidaritási koncertet szervez október 5-re, amelyhez Péterfy Bori, Nagy Ervin, Glonczi László, Törley Kata és még sokan mások is csatlakoztak – derült ki a Facebook eseményből.

Most egy videóval üzent Novák Katalinnak, aki azt mondta Amerikában a diákoknak, ne hagyják magukat megfélemlíteni, amikor döntést kell hozni. Azt kérte, ezt a magatartást itthon is ugyanúgy folytassa, és segítsen az oktatási államtitkárral is egyeztetni, mert szerinte iszonyatos helyzetben vannak a magyar pedagógusok.

„Tudja, Katalin, azért teszik mindezt, mert önök előbb kaptak hat-hétszázezer forintos fizetésemelést a milliós fizetéseik mellé, mint a pedagógusaink, akik átlagosan 180 ezer forintot keresnek. Azért teszik ezt, mert a Vodafone-t előbb vették meg hétszáz milliárd adófizetői forintból, mint hogy rendezték volna a pedagógusok bérét…”

– mondta el videóüzenetében a színész.

Szerinte Rogán Antalnak csak az egyik karórája ér annyit, mint egy pedagógus 10 havi bére, közben pedig azbesztes falak omlanak le osztálytermekre, áznak be iskolák, pokrócokban, nagykabátban ülnek már most is a suliban a diákok.

„Álljon a magyar pedagógusok és diákok mellé, hiszen, ahogy ön is mondta, nagy tudású, kritikus gondolkodású fiatalokra van szükségünk. Kérem, Katalin, akkor viszont ne féljenek a kritikától, hanem hallják meg azt!”

– zárta gondolatait Molnár Áron.