Lövöldözés volt a szerb-magyar határon, 3 halott van

Rendőrség autója kék villogóval
Fotó: Pixabay

Péntek kora reggel egy tűzharc tört ki a szerb-magyar határhoz közel, Horgos mellett. Három migráns életét vesztette, egy negyedik súlyosan megsérült – írja a Telex a szerb RTS-re hivatkozva. 

A lövöldözés miatt sokan rettegnek a környéken. Horgosnál kiemelt rendőri jelenlét tapasztalható. Az utóbbi időben a határvidéken több leszámolás is történt migránsok és embercsempészek között.

A Pannon RTV azt írja, hogy Horgoson élő kolléganőjük hallotta a lövéseket. Sors Róbert, Horgos település vezetője egy rádióbeszélgetésben arról beszélt, hogy Horgoson nincs veszély, ám mindenkit arra kért, hogy ne menjen a közeli Szelevényi erdő felé, amelynek közelében a lövöldözés történt.

A lap azt is írja, hogy egyenruhások félbusznyi illegális bevándorlót szállítottak el a területről, ahol ma éjjel és még hajnalban is sorozatlövéseket lehetett hallani.

Az eseménynek 3 halottja és egy sérültje lett – legalábbis ezt erősítette meg a nagykikindai rendőrkapitányság. A település környékén a Bácska birtokot lezárták a hatóságok, senki nem mehet be arra a területre. Úgy tudni, jelenleg is folyik a helyszínelés és a terület átfésülése.