Ma tisztújítást tart a Jobbik – Ön szerint le kellene váltani Jakab Pétert

Bő egy hónappal a választásokat követően tisztújítást tartanak a szombati napon a Jobbikban, ahol az elnöki tisztségért nem csak Jakab Péter, hanem a Nemzetbiztonsági bizottság korábbi elnöke, Stummer János is a ringbe száll.

Az elnöki jelöltségnek feltétele, hogy az alapszervezetek 20%-nak megszerezzék a támogatását, ami a három indulóból csak a fent is említett két személynek sikerült, így ma ők fognak megmérkőzni. Mivel Jakab Péter a támogatások 79,48%-át szerezték meg, nem várható nagy meglepetés annak ellenére, hogy a Jobbik támogatottsága Jakab vezetése alatt jelentősen csökkent.

Hasonlóan nem várható meglepetés az elnökhelyettesi pozícióban, ahol Potocskáné Kőrösi Anita indul egyedüli jelöltként. Ő is 2020 óta töltötte be ezt a tisztséget, április 3-ig országgyűlési képviselő is volt, azonban a Siófok központú választókörzetben alul maradt a Fidesz kihívójával szemben.

Most olvasóinkat kérdezzük, hogy szerintük Jakab Péternek továbbra is be kellene-e tölteni az elnöki tisztséget a párt élén, vagy pedig megítélésük szerint szükség lehet-e egy vezetőcserére.