A Jobbik a DK-s Varju Lászlót támogatja az előválasztáson

A DK februárban jelentette be, hogy a párt mind a 106 egyéni választókerületben indít jelöltet az előválasztáson. Varju László pedig bejelentette, hogy újraindul az Újpest-Angyalföld körzetben.

„Varju László 2018-ban megverte a Fidesz jelöltjét Budapest 11. számú választókörzetében, és azóta is hiteles, kitartó és alázatos munkával látja el az itt élők képviseletét. A Jobbik díjazza az elvégzett munkát, ezért úgy döntöttünk, Varjú Lászlót támogatjuk az előválasztáson az ellenzék közös jelöltjeként ebben a választókörzetben” – írja a DK-s Varju indulásával kapcsolatban a Facebook-oldalán Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

Korábban megírtuk, hogy nemrég körvonalazódott az ellenzéki előválasztás pontos menetrendje, amelynek első fordulójára 2021. szeptember 18-26. között, második fordulójára október 4-10. között kerül sor.

A miniszterelnök-jelölt kiválasztása esetében kétfordulós lesz a választás, a második fordulóba a legtöbb szavazatot kapott három jelölt jut tovább. A választókerületi jelöltek esetében az első forduló időpontjában egyfordulós szavazás fog dönteni.

- Hirdetés -

Ahhoz, hogy valaki jelöltként indulhasson az előválasztáson, július 26. után kell jeleznie indulási szándékát, valamint augusztus 23. és szeptember 6. között meg kell szereznie a megfelelő számú ajánlást (ez a miniszterelnök-jelölt esetében országosan 20.000 ajánlást, egyéni jelöltek esetében 400 helyi ajánlást jelent).

Az előválasztáson azok a 17 évesek is részt vehetnek, akik a 2022-es országgyűlési választásokig betöltik a 18. életévüket.

Az előválasztáson az vehet részt jelöltként, aki a jelentkezéssel egy időben nyilatkozik arról, hogy Parlamentbe kerülés esetén melyik párt frakciójához fog csatlakozni a hat közül (illetve a kiválasztott frakciók is megadják a jelöltnek a befogadó nyilatkozatot).

Lehetőség lesz mind online, mind személyesen a választóknak előregisztrálni és szavazni az előválasztáson.

- Hirdetés -