LMP: 2030-ig el kell érni az az üvegházhatású gázok kibocsátásának 65%-os csökkentését

A nemzetközi klímaváltozási akciónapon Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke bejelentette, hogy a zöld párt újra benyújtja törvénymódosító javaslatát, mely szerint Magyarország vállalja, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátását legalább 65%-kal csökkenti 2030-ig. Hazánk csak így járulhat hozzá érdemben a párizsi klímacélok eléréshez.

A nemzetközi klímaváltozási akciónapon arra hívjuk fel világszerte a figyelmet, hogy a sürgős és radikális lépéseket kell tenni a klímaváltozás megfékezésére, különben elérhetetlen távolságba kerülnek a párizsi klímacélok.  Bár a pénteken a szokásos interjújában Orbán Viktor hosszan beszélt gyerekeink, unokáink érdekeiről, a Fidesz-kormány a következő generációk életével játszik. 

- Hirdetés -

A kormány érdemi lépéseket nem tesz, csak zöldre festi magát, hogy lehívhassa az európai uniós forrásokat. A kormány által 2030-ra vállalt 40%-os CO2-csökkentési cél szégyenteljesen szerény, a klímatudósok véleményével összhangban az LMP és az Európai Zöldek is azt követelik, hogy 2030-ra 65%-os CO2 csökkentést, 2040-re pedig a klímasemlegesség elérését kell célul kitűzni.  

Ezért az LMP – Magyarország Zöld Pártja újra benyújtja erre vonatkozó törvénymódosító javaslatát.

- Hirdetés -
spot_imgspot_img

Kövess minket közösségi oldalainkon is!

42,500RajongóLájk
5,100FeliratkozóFeliratkozó

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Legújabb videóink

Korábbi híreink