A Pesti Srácok kártérítést fizet Gréczy Zsoltnak, mert zaklatónak nevezte

A Fővárosi Törvényszék jogerős határozatában kártérítésre kötelezte a Pesti Srácok kiadóját. A kormányközeli sajtótermék azzal, hogy hamis állításával zaklatónak nevezte, megsértette a DK politikusának személyiségi jogait.

Mint ismeretes, korábban a Demokratikus Koalíció képviselőjéről intim képeket szivárogtattak ki, melyet az állítások szerint a lemondásra kényszerülő országgyűlési képviselő több hölgy ismerőségnek is elküldte elektronikus úton. A Pesti Srácok cikkeiben a politikust többször zaklatónak nevezte, mivel a képeket kiszivárogtató is azt állította, hogy az ellenzéki politikus zaklatta őt. Az állítást Gréczy mindvégig tagadta és feljelentést is tett.

Korábban a Bíróság helyreigazításra kötelezte a Pesti Srácokat, most fizetniük is kell. A DK közleménye szerint Gréczy Zsolt már számos pert indított az őt rágalmazó kormánypárti kiadványok ellen és valamennyit meg is nyerte.

Összesen 19, az ő igazát bizonyító ítélet született. A mostani az első határozat, amikor a rágalmazó fizetni is kényszerül. A döntés ellen nincs helye fellebbezésnek.

Gréczy Zsoltot a perben a Dr. Czeglédy Csaba és Társai Ügyvédi Iroda képviselte.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán