Karácsony Gergely hivatalosan is bejelentette indulását

Szombaton reggel Facebook oldalán jelentkezett be élő videóban Budapest főpolgármestere, aki arról tájékoztatta követőit, hogy indul a 2021-es ellenzéki előválasztáson.

Dobrev Klára (DK), Fekete-Győr András (Momentum), Jakab Péter (Jobbik) és Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) mellett immáron Karácsony Gergely is rajta lesz a szavazólapokon az őszi előválasztáson, melynek első fordulóját 2021. szeptember 18-26. között, második fordulóját pedig október 4-10. között tartják.

A Párbeszéd küldöttgyűlése hivatalosan a tegnapi napon kérte fel Karácsony Gergelyt, hogy legyen a párt miniszterelnök-jelöltje, korábban pedig már az LMP és az MSZP is támogatásáról biztosította a 2019 őszén megválasztott főpolgármestert.

Egy életünk van és egy hazánk – mondta videójában Karácsony Gergely, aki hozzátette, sokat töprengett az indulásán, de tele hittel és reménységgel elindul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson. Videójában szülőfalujából, Nyírtassról jelentkezett be, ahol beszélt múltjáról, édesapja elveszítéséről és édesanyjának kitartásáról, ami által mind a négy gyermeke diplomát szerzett.

Karácsony korábban közzétette, hogy ma egész nap érdemes lesz figyelni oldalát, mint mondta, az életének fontos állomásait kísérhetjük végig. Egyik kommentjében kiemelte a 16:30-kor történő élő Facebook bejelentkezését, melyben a várhatóan a kampányáról tudhatunk meg további információkat.

Szavazz, szerinted ki legyen az ellenzék miniszterelnök-jelöltje?