Megszüntették a nyomozást Trump és a pornósztár Stormy Daniels ügyében

Az amerikai Szövetségi Választási Bizottság (FEC) megszüntette a vizsgálatot Donald Trump volt amerikai elnök ellen, a kampánypénzek feltételezett törvénytelen felhasználásának ügyében – írja az MTI. A bizottság a döntést azzal indokolta, hogy a tagjai nem tudtak megegyezni a folytatást illetően, a republikánusok pedig külön közleményben jelentették ki: felesleges a további vizsgálódás c olvashatjuk a telex oldalán.

2016-ban elhallgattatták Stormy Daniels pornószínésznőt, aki az elnökválasztás elött ki akart tálalni a sajtónak miszerint viszonya volt Donald Trump volt amierikai elnökkel. A 2016-os elnökválasztási kampány idején Trump személyes ügyvédje, Michael Cohen pénzt adott neki, hogy ne teregesse ki a részleteket a bulvársajtónak. Cohent amúgy 2018-ban 3 év börtönre ítélték adócsalásért és a hatóság félrevezetéséért, aki aztán elismerte az pénz átutalását. Nem meglepő az sem, hogy az utalás összegét a kampányra rendelkezésre álló összegből finanszírozták, ezzel megsértve a kampányfinanszírozási törvényt.

A bizottság döntését Trump üdvözölte, Daniels, és Cohen viszont Twitter-üzenetben bírálta, utóbbi azt írta, Trumpot ugyanúgy el kellett volna ítélni, mint őt. Erre reagálva a volt elnök hazugnak és korruptnak nevezte Cohent – olvashatjuk.

(Telex)