Biztosan nem lesz idén sem Sziget Fesztivál

Eddig megvolt rá az esély, hogy a fesztivált megtartják augusztusban, azonban a bizonytalanság miatt sajnos erre idén már nem lesz lehetőség.

A járványhelyzet durván kikezdte a szórakoztatóipart, és ez alól a különböző zenei fesztiválok sem voltak kivételek. A VOLT és a Balaton Sound már korábban bejelentette, hogy idén nem szervezik meg a rendezvényt, a Sziget mindeddig azonban nem jelentette be az elmaradását.

Kádár Tamás, a fesztivál főszervezője úgy fogalmazott, hogy az idő lejárt, és dönteni kellett az idei Szigetről.

„Szomorú szívvel, de felmérve a felelősségünket – látva a bizonytalanságok sokaságát, akár az utazás, a szállások, a vendéglátás és a védettségi igazolások hazai és nemzetközi szerepe terén – arra az elhatározásra jutottunk, hogy mostantól inkább a jövő évi Szigetre készülünk”.

-jelentette ki.

Hozzátette, hogy ettől függetlenül, sőt ennek tükrében a 2022-es szezonra teljes elánnal készülnek.

„Hiszünk abban, hogy – a látogatók biztató támogatásával is megerősödve – a jövő nyár mégis újra a nagy közös együttlétekről, a felejthetetlen élményekről, valamint mindenek előtt a szabadságunk ünnepléséről szól majd.” – mondta.

A fesztivál a hivatalos oldalon is közzétett egy közleményt a döntésről, a fesztiválrajongóknak címezve, amelyben a következőket írták:

„Kedves Szitizenek,

Mindenekelőtt: nagyon hiányoztok! Ahogy bizonyára ti is látjátok, a globális vírushelyzet kiszámíthatatlan terepre sodorta a tömegrendezvényeket és a teljes fesztiválipart.Mi, a Sziget szervezői, hisszük, hogy közös felelősségünk együttműködően, mindenki biztonságára törekedve átvészelni ezt a megterhelő időszakot, ezért a fellépőink, szervező és megvalósító csapatunk, valamint a TI biztonságotok érdekében az idei szezont még elengedve, 2022 nyarán fog újult erővel visszatérni a fesztivál. De nem akármilyen visszatérésről beszélünk – új élmények és egy olyan lineup, ami garantáltan emlékezetessé teszi majd a nyarat!Ha 2020-as Sziget jeggyel rendelkeztek és szeretnétek részesei lenni a 2022. évi fesztiválnak, semmit nem kell tennetek – a 2020-ra szóló jegyetek automatikusan érvényes lesz 2022-re. Hűségeteket emellett Ajándék Kredittel is jutalmazzuk! A jegybirtokosokat érintő további részletekről pedig email-ben küldtünk tájékoztatást.Tartsatok ki! Mi is kitartunk… és nemsokára újra együtt ünnepelhetünk a Szabadság Szigetén!Már alig várjuk.”

Fotó: MTI/Balogh Zoltán