Ennyire kell a zsebébe nyúlnia annak, aki a Sziget Fesztiválon iszik

Indul a Sziget Fesztivál és ennek apropóján megmutatjuk, mennyit kell fizetnie annak, aki úgy dönt, nem a közeli nagyáruházhoz vonul ki iszogatni, hanem a sziget területén marad.

Mindenek előtt fontos leszögezni, hogy aki iszik, annak repoharat kell vennie, még a tömények esetében is. A 4 cl-es pohát 300 Ft, míg a nagyobb 0,3l és 0,5 literes poharak 600 Ft-ba kerülnek.

Ha már tömény, akkor a választék nem túl nagy. Vodkából 4 féle, whiskyből pedig 5 féle típusból lehet választani, de ezen felül már csak két féle gin, aperol és kétféle Bacardi van a kínálatban. A magyar pálinkát idén egyáltalán nem kínálják a hozzánk érkező turistáknak. A legolcsóbb 4cl-es ital 1950 Ft-ba kerül, míg a legdrágább 2590 Ft.

Aki a sört kedveli, az idén nem csak a Sziget hivatalos sörét kóstolhatja csapolva, ami jelen esetben a Dreher gold, mellette szerepel a kínálatban a Cecei szűretlen lager. Ezeknek a korsó áruk egységesen 1390 Ft. Van persze dobozos sör is, ami ugyan ennyibe kerül. Az alkoholmentes sörök dobozának ára 1050 Ft.

A borok kínálatát a Paulus borház biztosítja 690 Ft/dl áron. De persze aki nem szereti a Móri borvidék borait, annak sem kell csüggednie, ugyanis választhat még minőségi borok közül is, amiknek ára egységesen 800 Ft.

Minőség tekintetében nem tették nagyon magasra a lécet a pezsgő tekintetében sem, ott ugyanis Szovjetszkoje Igrisztoje-t kínálnak a pultoknál, aminek üveges ára 4200 Ft, de aki nem venne egy egész üveggel, poharába 600 Ft-ért töltenek egy decilitert.

Az alkoholmentes italoknál viszonylag nagy a választék. A Coca Cola termékei, amik fél literes üvegben kaphatóak, egységesen 890 Ft-ba kerülnek, míg az Ice Tea termékei és az ásványvizek egységesen 850 Ft-ért szerepelnek az itallapon. Aki elálmosodna és energiaitalt venne magához, annak dobozonként 1290 Ft-ot vonnak le kártyájáról.

A kisebb long drinkek (0,3l) 2790 Ft-ért, míg a fél literes kiszerelések átlagosan 4190 Ft-ért kaphatóak.