Egy héttel később jelentheti be Karácsony az előválasztáson való indulását

Ahogy tegnap megírtuk, a Mandiner információ szerint Karácsony Gergely, főpolgármester ezen a héten vasárnap, az Európa-napon jelenti be hivatalosan, hogy elindul az ellenzéki előválasztáson mint miniszterelnök-jelölt.

A cikk publikálása után, több belsős információt is kaptunk, akik azt állították, hogy

Karácsony május 14-én pénteken jelenti be, hogy miniszterelnök-jelölti előválasztáson az MSZP a Párbeszéd és az LMP támogatásával.

A főpolgármester indulása hasonlóan egyértelmű volt mindenki számára, mint Dobrevé, aki múlthét vasárnap jelentette be hivatalosan, hogy elindul az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként. Karácsonyt, mint miniszterelnök jelöltet csaknem az összes eddigi közvéleménykutatásba is számításba vették, amikor arról kérdeztek embereket, hogy kiket találnak a legesélyesebb ellenzéki miniszterelnöknek. Az ilyen kutatások nagyrészében a főpolgármestert a top három legesélyesebb közé sorolták Dobrev Klára és Jakab Péter mellett.

Hogy a három legnépszerűbb jelöltből ki jön ki győztesen azt még nem tudjuk. Viszont ha Karácsony elindul a választáson és tegyük fel a ’22-es választ is megnyeri, akkor a mostani pozícióját nem tarthatja meg, amely további kérdéseket feszegethet.