Kiderült, hogy ki lesz a DK miniszterelnök-jelöltje

Budapest, 2018. április 6. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és felesége, Dobrev Klára, valamint Molnár Csaba, a DK ügyvezetõ alelnöke és Niedermüller Péter alelnök (b-j) a párt Gyere bátran, Magyarország! címmel tartott kampányrendezvényén a XIII. kerületi Szent István parkban 2018. április 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Demokratikus Koalíció a járványhelyzetre való tekintettel online rendezvény keretében jelentette be a DK miniszterelnök-jelöltjét vasárnap délután.

„A DK miniszterelnök-jelöltje megtett 4320 kilométert, hogy bemutassa a ‘kevesek Magyarországát’.”

-ezzel a mondattal kezdődött a rendezvény.

Ezek után kiemelték, hogy a Demokratikus Koalíció ezzel szemben a „Sokak Magyarországát” szeretné létrehozni.

A rendezvényen a műsorvezető, Manhalter Dániel elmondta, hogy a DK miniszterelnök-jelöltjének kiemelten fontos az idősek, a pedagógusok, az agrár területén dolgozók, az egészségügyi dolgozók helyzete, hiszen szerintük ma Magyarországon ezek az emberek egyre nehezebb tudnak boldogulni.

ezt követően bejelentették, hogy a DK miniszterelnök-jelöltje Dobrev Klára.

A miniszterelnök-jelölt beszédében kiemelte, hogy szerinte történelmi árulás, hogy Orbán Viktor Kínához és Oroszországhoz akarja kötni Magyarországot, és a magyaroknak most mindennél jobban erősíteniük kell európai öntudatukat, a DK pedig a miniszterelnök-jelölttel, Dobrev Klárával együtt ezen fog munkálkodni a jövőben is.

Dobrev Klára hangsúlyozta, hogy külön programmal nem készül, hanem a végső, ellenzéki pártok által közösen megfogalmazott és kidolgozott programot fogja teljes erőbedobással népszerűsíteni.

Dobrev Klára bolgár származású magyar közgazdász, jogász, Gyurcsány Ferenc, a DK elnökének és Magyarország volt miniszterelnökének felesége. Az Európai Parlament alelnöke. 2016-ban és 2020-ban a Forbes őt választotta a 7. legbefolyásosabb magyar nőnek a közéletben.

MTI Fotó: Balogh Zoltán