Kiderült, hogy ki lesz a DK miniszterelnök-jelöltje

A Demokratikus Koalíció a járványhelyzetre való tekintettel online rendezvény keretében jelentette be a DK miniszterelnök-jelöltjét vasárnap délután.

“A DK miniszterelnök-jelöltje megtett 4320 kilométert, hogy bemutassa a ‘kevesek Magyarországát’.”

-ezzel a mondattal kezdődött a rendezvény.

Ezek után kiemelték, hogy a Demokratikus Koalíció ezzel szemben a “Sokak Magyarországát” szeretné létrehozni.

A rendezvényen a műsorvezető, Manhalter Dániel elmondta, hogy a DK miniszterelnök-jelöltjének kiemelten fontos az idősek, a pedagógusok, az agrár területén dolgozók, az egészségügyi dolgozók helyzete, hiszen szerintük ma Magyarországon ezek az emberek egyre nehezebb tudnak boldogulni.

ezt követően bejelentették, hogy a DK miniszterelnök-jelöltje Dobrev Klára.

A miniszterelnök-jelölt beszédében kiemelte, hogy szerinte történelmi árulás, hogy Orbán Viktor Kínához és Oroszországhoz akarja kötni Magyarországot, és a magyaroknak most mindennél jobban erősíteniük kell európai öntudatukat, a DK pedig a miniszterelnök-jelölttel, Dobrev Klárával együtt ezen fog munkálkodni a jövőben is.

Dobrev Klára hangsúlyozta, hogy külön programmal nem készül, hanem a végső, ellenzéki pártok által közösen megfogalmazott és kidolgozott programot fogja teljes erőbedobással népszerűsíteni.

Dobrev Klára bolgár származású magyar közgazdász, jogász, Gyurcsány Ferenc, a DK elnökének és Magyarország volt miniszterelnökének felesége. Az Európai Parlament alelnöke. 2016-ban és 2020-ban a Forbes őt választotta a 7. legbefolyásosabb magyar nőnek a közéletben.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Kövess minket a közösségi médiában!

38,000követőTetszik
900követőkövető
4,000feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink

Gulyás: A korlátozások a védettséggel nem rendelkezők számára augusztusig biztosan maradnak

Ezek hangzottak el a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Manhalter: “Nem hiszem, hogy a Fudan építése elkezdődik 2022-ig, de a szerződés az új kormányt is kötelezi”

A Fudan Egyetem ügyéről szóló népszavazási kezdeményezéssel kapcsolatban kérdeztük Manhalter Dánielt, a DK ferencvárosi és józsefvárosi országgyűlési képviselő-jelöltjét, illetve az ellenzéki összefogás pártjait.

Orbán: Már mindenkinek van vakcinája Magyarországon

Péntek reggel van, vagyis a miniszterelnök a kedvenc rádiójának a kedvenc műsorában szerepel, vagyis a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország műsorában. A csütörtöki kormányinfón Gulyás...