250 ezer forintos minimálbérért gyűjt aláírást az ISZOMM

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom ma reggel Üllőn kezdte meg a havi nettó 250.000 forintos minimálbér kivívását szolgáló aláírásgyűjtését, élő Facebook közvetítéssel. – írja az ISZOMM ma reggeli közleményében

Szerintük a koronavírus rendkívül megdrágította a családok megélhetésést. Elondásuk alapján, amikor az egy főre jutó létminimum összege 110 ezer forint, elvárható, hogy a gyermeküket egyedül nevelő dolgozók 8 óra munkával ne a létminimum összegéből neveljék a gyerekeküket. Ez kettőjük esetében 220 ezer forint nettó jövedelmet igényelne. A mai megélhetési költségek mellett a nettó 250 ezer forintos minimálbér az a szint, ami kell a megélhetéshez. – írják

Az ISZOMM kiemelte: „A párt célja, hogy a szeptember 11-én rendezendő Munkás Büszkeség Napjára országosan 250.000 támogatói aláírást gyűjtsön össze.”

Székely Sándor, az ISZOMM elnökségi tagja elmondta: “Akik sokallják ezt a pénzt, azok jöjjenek velem és mondják ezt az aláírók szemébe is!”

Galba-Deák Ádám, az ISZOMM szóvivője hozzátette: “A történelem arra tanított minket, hogy a dolgozók fizetése pont annyi, amennyit kiharcolnak.”

Bíró Zoltán, az ISZOMM képviselőjelöltje szerint: “A bankok ennél nagyobb összegeket is szemrebbenés nélkül kipréselnek például a devizahitelesekből, mintha a havi nettó 250.000 forint valami szokványos jövedelem lenne. Azon vagyunk, hogy az legyen, a nagyvárosokon kívül is.”

Az ISZOMM mindenkit arra kér, hogy május elsején délben emelje poharát a 250.000 forintos minimálbér iránti törekvésre.