Megbüntették Újpestet, mert segített a nyugdíjasoknak

Ismeretlen személy bejelentést tett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál, az Újpest Plusz Megbecsülés Program adatkezelése miatt, melynek keretében több, mint 18 000 nyugdíjas kapott utalványt. Megbüntették az önkormányzatot.

Újpest Önkormányzata a tavalyi évben 18.362 főnek osztott ki az Újpesti Piacon szabadon beváltható 5.000 forintos utalványt, összesen majdnem 92 millió forint értékben. A program sikerét az is bizonyítja, hogy a jogosultak több mint 94%-a élt a támogatás lehetőségével.

Arról, hogy pontosan miért tettek panaszt a NAIH-nál, az nem derült ki a került alpolgármesterének posztjából, mindenesetre Kanász-Nagy Máté, aki egyben az LMP társelnöke is, posztjában megjegyezte:

„Bűnünk” a modern szociálpolitika, de újra megcsinálnánk a programot, ha a kormányzati elvonások nem szüntették volna meg tavalyi formájában és a járványhelyzet is engedné! De ahogy ígértük, valamilyen formában, a leginkább rászoruló nyugdíjasok számára idén is lesz plusz segítség, megbecsülés. Nem hagyjuk magunkat, a NAIH határozata ellen jogorvoslatra is van lehetőség.