Dobrev nemsokára bejelentheti indulását

Már régóta sejthetjük/tudhattuk, hogy a DK Dobrev Klárát nevezi ki a párt miniszterelnök-jelöltjének. A kutatóintézetek is mindig számításba vették Dobrevet és Karácsony Gergelyt is, mint miniszterelnök-jelölt. Viszont hivatalosan egyikük se jelentette be, hogy elindul az előválasztáson. Eddig.

A Telex a napokban kérdezte meg a pártot, azzal kapcsolatban, hogy igaz-e, hogy Dobrev Klára lesz a DK miniszterelnök-jelöltje. A párt azt választolta, hogy „Még nem kívánjuk bejelenteni az időpontot, amikor megnevezzük a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjét az előválasztásra, de annyit elárulhatunk: már nem kell sokat várni, hogy megszülessen a végső döntés a DK miniszterelnök-jelöltjéről”

Tegnap reggel a párt Facebook oldalán pedig ez a bejegyzés fogadhatott mindenkit. Ebből kiindulva már egyre inkább sejthető, amit mindenki tud. Már csak a hivatalos bejelentésnek kell megtörténnie.

Dobrev esélyes miniszterelnök-jelölt lehet az ellenzéki összefogás élére, ugyanis stabilan benne van a top 3 legnépszerűbb, vagy legtámogatottabb miniszterelnökök között. A dobógón egyébként a Jakab-Karácsony-Dobrev trió áll, kutatóintézettől függően változó sorrendben. Ebből a hármasból viszont máig is csak Jakab Péter az egyedüli, aki hivatalosan is bejelentette indulását.

Karácsony Gergely indulása is egyre biztosabb, viszont az ő bejelentésére még várhatunk pár hetet.