Közvetlenül a víznél betonfalat húztak fel a Velencei-tó körül az agárdi strand szakaszán

Az agárdi szabadstrandon konkrétan egy betonfalat építettek a Velencei-tó vize mellé, amely az információk szerint fél méteres magasságú.

A helyi médium, a Gárdonyi közlöny a Facebook-oldalán írt a betonfalról:

„Azt eddig is tudtuk, hogy a polgármester nem szeretné ha a gárdonyiak és a városunkba érkező vendégek fürdőzésre használnák az Agárdi szabadstrandot. De azért a képen látható állapot mégis túlmegy minden határon. Betonfallal kerítik el partot a szabadstandtól?!” -fogalmaznak.

A posztban kiemelik, hogy szerintük balesetveszély, környezetvédelmi, esztétikai, tájképvédelmi, etikai szempontból sem létezhet olyan érv, amivel ezt a lépést meg lehetne magyarázni.

Felszólítják az önkormányzatot, hogy a falat haladéktalanul tüntessék el.

„Tudjuk, Tóth István polgármester ilyen esetben mindig mossa kezeit, hiszen a „partfal rekonstrukció” nem önkormányzati beruházás.” -jegyzik meg, majd hozzáteszik:

„Ennek ellenére felszólítjuk Gárdony Város Önkormányzatának polgármesterét, az Agárdi szabadstrandra telepített betonfalat haladéktalanul szállíttassa el és gondoskodjon arról, hogy Gárdony partszakaszain ne helyezzenek el további betonfalat.”

(Kiemelt kép: Gárdonyi Közlöny)