Etikai vizsgálatot kezdeményez Tóth Csaba Hadházy ellen

Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője az ellenzéki pártok vezetőihez fordul, hogy érvényesítsék az etikai kódexben rögzített szankciókat Hadházyval és a Momentummal szemben. – közölte a 168.hu.

Tóth szerint ugyanis csúsztatások hangzanak el Hadházy Ákos részéről, mióta a Momentum bejelentette, hogy a őt támogatja Zuglóban az előválasztáson. Hozzátette, hogy Hadházy azért hagyhatta el Szekszárdot, mert kikapott Harangozó Tamástól, ezért próbál szerencsét egy, már biztosan az ellenzék által elnyert kerületben.

Tóth Csaba szerint ugyan az ellenzéki pártok vezetői valóban aláírták ezt a dokumentumot, úgy tűnik, nem veszik komolyan. Szerinte ha születik egy ilyen megállapodás, azt érdemes tiszteletben tartani, azonban Fekete-Győr András és Hadházy Ákos is felrúgta az abban vállaltakat, szerinte már az aláírás utáni napokban. A dokumentumban az is szerepel, hogy a kódex megsértése esetén a szövetséges pártok szankciót határozhatnak meg az elkövetővel szemben. Tóth Csaba szerint a megfogalmazás konkrétumnélküliségével egyesek vissza is élhetnek.  

Ha Hadházy folytathatja az ellenem indított lejáratókampányt, akkor az etikai kódex pontosan annyit is ért

– jelentette ki a zuglói szocialisták vezetője.

Tóth Csaba a pártelnökökhöz fordul, hogy érvényt szerezzenek a szankciónak, ugyanis nem tartja helyesnek, hogy rágalmazással juthat valaki pozícióhoz. Elkészült a beadvány az ellenzéki pártok elnökeinek, amelyet jelenleg jogászok néznek át.

Hadházy Ákos korábban egy Facebook bejegyzésben sorolta fel, hogy a zuglói vezetés miként próbálja őt lejáratni. Ezekre vádakra is válaszolt Tóth:

  • a „lejárató telefonhívásokban” szereplő kérdések Tóth Csaba nevével is megkérdezésre kerültek, és ő nem érzi ezeket lejáratónak.
  • a Zugló TV-vel kapcsolatos vádakra azt válaszolta, hogy azt egy magánvállalkozás működteti, amelynek a tulajdonosait nem is ismeri.

Tóth Csaba hozzátette, hogyha érkezik felé felkérés, hogy vitatkozzon Hadházyval, azt vállalni fogja.

fotó: MTI/Kovács Attila