7 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök

Etikai vizsgálatot kezdeményez Tóth Csaba Hadházy ellen

Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője az ellenzéki pártok vezetőihez fordul, hogy érvényesítsék az etikai kódexben rögzített szankciókat Hadházyval és a Momentummal szemben. – közölte a 168.hu.

Tóth szerint ugyanis csúsztatások hangzanak el Hadházy Ákos részéről, mióta a Momentum bejelentette, hogy a őt támogatja Zuglóban az előválasztáson. Hozzátette, hogy Hadházy azért hagyhatta el Szekszárdot, mert kikapott Harangozó Tamástól, ezért próbál szerencsét egy, már biztosan az ellenzék által elnyert kerületben.

- Hirdetés -

Tóth Csaba szerint ugyan az ellenzéki pártok vezetői valóban aláírták ezt a dokumentumot, úgy tűnik, nem veszik komolyan. Szerinte ha születik egy ilyen megállapodás, azt érdemes tiszteletben tartani, azonban Fekete-Győr András és Hadházy Ákos is felrúgta az abban vállaltakat, szerinte már az aláírás utáni napokban. A dokumentumban az is szerepel, hogy a kódex megsértése esetén a szövetséges pártok szankciót határozhatnak meg az elkövetővel szemben. Tóth Csaba szerint a megfogalmazás konkrétumnélküliségével egyesek vissza is élhetnek.  

Ha Hadházy folytathatja az ellenem indított lejáratókampányt, akkor az etikai kódex pontosan annyit is ért

– jelentette ki a zuglói szocialisták vezetője.

Tóth Csaba a pártelnökökhöz fordul, hogy érvényt szerezzenek a szankciónak, ugyanis nem tartja helyesnek, hogy rágalmazással juthat valaki pozícióhoz. Elkészült a beadvány az ellenzéki pártok elnökeinek, amelyet jelenleg jogászok néznek át.

Hadházy Ákos korábban egy Facebook bejegyzésben sorolta fel, hogy a zuglói vezetés miként próbálja őt lejáratni. Ezekre vádakra is válaszolt Tóth:

  • a “lejárató telefonhívásokban” szereplő kérdések Tóth Csaba nevével is megkérdezésre kerültek, és ő nem érzi ezeket lejáratónak.
  • a Zugló TV-vel kapcsolatos vádakra azt válaszolta, hogy azt egy magánvállalkozás működteti, amelynek a tulajdonosait nem is ismeri.
- Advertisement -

Tóth Csaba hozzátette, hogyha érkezik felé felkérés, hogy vitatkozzon Hadházyval, azt vállalni fogja.

fotó: MTI/Kovács Attila

- Hirdetés -
spot_imgspot_img

Kövess minket a közösségi médiában!

40,000követőTetszik
900követőkövető
4,200feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink