Fekete-Győr: sajnálom, hogy egy fals kép került rólam közvetítésre

Fekete-Győr András, kedden a Redditen tartott egy AMA-t, vagyis egy kérdezz-feleleket. Itt bárki bármit kérdezhetett tőle a Momentum megalakulásától kezdve a kedvenc zenééig.

Többen – köztük mi is – kérdeztük a Partizánnál készült interjújáról, amely igen sok, többségében negatív visszajelzést kapott. Fekete-Győr elmondta, hogy nem gondolta volna, hogy ekkora lesz a visszhangja az interjúnak, főként azért, mert a teljes, vágatlan verzió sokkal érdekesebb és összeszedettebb, mint a vágott verzió. Megmelítette, hogy volt 1-2 olyan kérdés, amin a kelleténél jobban befeszült.

Én egyébként mindig nézem a Partizánt, szeretem, és sajnálom, hogy a közreműködésemmel egy fals kép került rólam közvetítésre.

– összegezte.

A Momentum miniszterelnök-jelöltje szerint az ellenzéki összefogásnak az az árnyoldala, hogy mások múltja és hibái miatt kell közösen magyarázkodniuk. Viszont reménykedik is sikerességében, ugyanis több nyugati országban jól működik a többpárti koalíció. Példának Németországot hozta fel.

A Fudan Egyetem megépítésével kapcsolatban elmondta, hogy a Momentum tervez fellépni az akció megvalósítása ellen.

A zuglói üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy látja,hogy a szocialisták nem nézték jó szemmel Hadházy Ákos elindulását Zuglóban, viszont a zuglói lakosok örülnek neki. Szerinte attól, hogy valakit 2018-ban megválasztottak, nem jelenti azt, hogy övé is a választáson valü indulás joga.

Ákossal azt a körzetet választottuk, ahol az utóbbi években a legtöbb budapesti korrupciógyanús ügy merült fel. Remélem, hogy nyerni fog Hadházy Ákos és a korrupcióellenes harc.

A paksi atomerőművel kapcsolatban azt válaszolta, hogy a céljuk 2050-re a 100%-ban tiszta energiaforrások kialakítása Magyarországon. Addig Paks1-re szükségünk van, viszont Paks2-re nincs. Hozzátette, hogy 2035-től megtiltanák a benzines és dízeles autók forgalomba hozatalát.

Végezetül pedig az egyéb információk, amelyeket megtudtunk:

  • a kedvenc Bionicle szériája az Onua
  • megbánta a napelempark=atomerőmű és az Azonnalival készített interjúját
  • még nem tud válaszolni, hogy kit látnai szívesen győztes ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek, mert nem ismerjük még az összes indulót és programjaikat
  • legnagyobb mélypontja a ’18-as választások után volt májusban, 2-3 hétig
  • szerinte megfelelő költésgvetési- és monetárispolitikával 3-4 éven belül be lehetne vezetni az eurót itthon
  • dekriminalizálná a marihuána fogyasztását
  • ha nyer az ellenzék, újra elővennék Kaleta Gábor ügyét
  • zenék terén a Metrosectiont, Zero Pozitive-et és az OIEE-t preferálja, de tetszik neki a Woodkid, a Stromae és a Punnany Massif is.

Ha valakit érdekel a többi kérdés és válasz ezen a linken megnézhetitek.