Hadházy szerint az MSZP ellene kampányol Zuglóban

Hadházy Ákos, a Momentum zuglói jelöltje hétfőn osztott meg egy posztot, amelyben kritizálja, hogy Zuglóban az MSZP és a Zugló TV ellene kampányol Tóth Csaba javára.

Hadházy közölte, hogy az elmúlt három hétben az MSZP négy politikusa a Zugló TV-ben mindannyian Tóth Csaba mellett kampányoltak a kerületi csatornán, és őt szólították fel, hogy ne induljon Zuglóban az előválasztáson.

Az első ilyen politikusi interjú után a Momentum Mozgalom helyi szervezete megkérdezte a tv csatornát, hogy nem akarnak-e teret adni a másik jelöltet támogató politikusoknak.

ők korábban leadták többször (a délelőtti, senki által nem nézett sávban) a XIII. kerületi tévé által készített „Bánó és Bolgár” című műsorban velem készült beszélgetés ismétlését, így az én megszólalásom le van tudva.

– közölte Hadházy Ákos a Zugló TV válaszát.

Hadházy a rágalmak mellett posztjában kitért az ellenzéki összefogás céljára is. Szertinte az összefogás fontos, hiszen a választási rendszer miatt csak így lehet legyőzni a Fideszt. Viszont az összefogás ugyanakkor nem jelenti azt, hogy ne vitatkozhatnának. Hozzátette, hogy ő szívesen részt venne egy nyílvános vitában, viszont Tóth Csaba ettől teljesen elzárkózik.

Az összefogás semmit nem érne, ha ugyanúgy politizálnánk, mint a Fidesz, amelyik évek óta nem hajlandó nyilvános vitákra az ellenzékkel.

Korábban írtunk arról, hogy Hadházyt telefonhívásokkal próbálják lejáratni Zuglóban. A jelölt lejáratása viszont itt nem állt meg, a Zugló TV-ben az elmúlt 3 hétben több MSZP-s politikus is megjelent, akik Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője mellett álltak ki. Harangozó Tamás ki is jelentette, hogy Hadházynak nem Zuglóban kell indulnia. Az ezzel kapcsolatos kijelentésekről megkérdeztük a Momentumot is, akik azt mondták, hogy nem indítják el máshol Hadházyt ugyanis a Momentum jelöltjei és a Momentum támogatásával induló jelöltek már hetek óta dolgoznak a választókerületekben. És egy utolsó pillanatos váltás estében nem lenne lehetőség ilyen kapcsolat kialakítására azokkal, akiket a jelölt képviselni fog.

A kerületi polgármester, Horváth Csaba is hasonló állásponton van Hadházyval kapcsolatban: szerinte Hadházynak Mészáros Lőrinc territóriumán, azon belül is Felcsúton kéne indulnia.