Átadták a Rákos-patak felújított szakaszát Zuglóban

Tóth Csaba országgyűlési képviselő elmondta, hogy a Rákos-patak revitalizációja 3 szakaszban újul meg. Ennek most az első szakaszát adták át. Ez egy 400 méteres szakasz amely a Bartl János utca – Rákos-patak saroktól az Egressy utcáig tart.

Tóth Csaba emlékeztetett, hogy a beruházást még 2017-ben indította el Karácsony Gergely, mint Zugló akkori polgármestere. Hozzátette, hogy a teljes beruházás 1 milliárd forintból valósul meg. A második ütem az Eggresy út és a Mogyoródi út közötti szakasz lesz, a hamradik pedig a Bartl János utca és a Szugló utca közötti rész.

Így összességében egy 1000 méter hosszan újul meg a Rákos-patak és környéke.

– közölte az országgyűlési képviselő.

Karácsony Gergely főpolgármester közölte, hogy egy élhető város számára fontos a víz közelsége. Ezért is egy jelentős a város fejlesztésében a rákos-pataki rész és a pesti rakpart revitalizációja is. Hozzátette, hogy lebecsüljük a kertvárosi patakok természeti erejét és sokszínűségét, ezért is óriási lehetőség, hogy a felújítások által felértékelődnek az ilyen vízfolyások. Kiemelte, hogy Zuglót a politikai nehézségek és kormányzati megszorítások ellenére is sikerült zöldebbé tenni. Emellett hozzátette, hogy a főváros 300 millióval támogatta az 1 kilométeres szakasz felújítását.

A sajtótájékoztató végén a kerület poglármestere, Horváth Csaba elmondta, hogy a hátramaradt két beruházást még idén befejezik, és ezzel egy közkedvelt kirándulóhely jön létre Zuglóban. A polgármester kifejtette, hogy az új szakaszon többi között napozóteraszok, napelemmel felszerelt kandeláber és játszótér is lesz.

Továbbá elültetnek 100 fát és csaknem tízezer cserjét.

Horváth elmondása alapján a teljes beruházás ősszel kerül átadásra.

Beszéde után pedig szimbolikus keretek között átadták az eddigi felújított szakaszt.

Fotók: JövőTV/Kárász Anna Flóra