Karácsony véleménye Tóth Csaba előválasztási vitából való visszalépéséről: nem vagyok a főnöke

Karácsony Gergely sajnálja, hogy elmaradt a Tóth Csaba – Hadházy Ákos előválasztási vita a Partizánon, de szerinte a a zuglói előválasztás két szereplője démonizálva lettek.

A Partizán hétfő este tartotta meg a zuglói előválasztási vitáját, de egy eggyel kevesebb résztvevővel. A helyi MSZP-s képviselő, Tóth Csaba ugyanis aznap délben bejelentette, hogy nem vesz részt a vitában. Ugyanis Tóth szerint Gulyás Márton, a Partizán műsorvezetője, Karácsony Gergellyel folytatott interjújában olyan vádakat fogalmazott meg, amelyek valótlanok, és jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazások. Ennek okán lemondta a vitán való szereplést, és fel is jelentette Gulyás Mártont.

A Partizán még aznap bejelentette, hogy ettől függetlenül megtartják a vitát, és reagálnak a képviselő feljelentésére.

Viszont jelen van egy negyedik szereplő a történetben, aki eddig nem szólalt meg az ügyben: Karácsony Gergely.

A főpolgármester az ATV miniszterelnök-jelölti vitáján konkrétan kitért Fekete-Győr András kérdésétől, hogy ki, miért támogatja a korrupciógyanús Tóth Csabát. Valamint a Karácsonnyal készített interjún feltett kérdések miatt nem vett részt a szocialista képviselő a hétfői vitán.

Karácsony Gergely kérdésünkre elmondta, hogy azért nem válaszolt Fekete-Győr kérdésére vasárnap, mert szerinte a két zuglói képviselő személye túl lett démonizálva. Valamint túlzásnak érezte, hogy egy miniszterelnök-jelölti vitán – például – a zöld politika megvitatása helyett Tóth Csaba „ügye” került elő.

Szerintem a zuglói körzet ügyét bízzuk a zuglói polgárokra, ugyanis az nem tartozik a nemzet legfontosabb sorskérdései közé.

– tette hozzá a Párbeszéd-LMP-MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Arra a kérdésünkre, hogy ha tényleg kiderülne, hogy a szocialista képviselő korrupciógyanús ügyekben vett részt, akkor eljárnának-e ellene, azt válaszolta, hogy tiszteli Hadházyt a sok korrupció-gyanús ügy feltárása miatt, viszont zuglói képviselőként nem tárt fel semmit.

Válaszában visszatért arra, hogy ez az zuglói-ügy démonizálva lett, és nem szeretne újabb lapáttal rátenni erre a tűzre (sic!).