Hoppá! A Magyar Nemzeten is kormánykritikus cikk jelent meg

A Pesti Srácok lap főszerkesztője, Huth Gergely publikált a Magyar Nemzetbe meglehetősen kritikus cikket a jelenlegi kétharmados rendszerrel szemben. Ilyenre még sosem volt példa a Fidesz kétharmados vezetése alatt.

Huth a Magyar Nemzetben megjelent cikkben lényegében megerősítette azt a tényt, amit az elmúlt napokban Varga Judit exférje, Magyar Péter állított először a Partizánban adott interjújában, majd a Facebook oldalán. Többek között arról beszélt, hogy „ha nem akarjuk azt, hogy a mi gyerekeink egy családi részvénytársaságban nőjenek föl, ami Magyarország, akkor érdemes ezen változtatni”. De beszélt Rogán Antal által működtetett propagandagépezetről is.

Lényegében a Pesti Srácok főszerkesztője megerősítette mai publikációjában ezt a tényt. A következőket írta:

„A kormányzás módszereit és „emberanyagát” jól ismerők közül alighanem sokan megerősítik, hogy a 2022-es kétharmados győzelem óta egyfajta opportunista erjedés uralkodott el a (közép)vezetői szférában. Leginkább a feltörekvő (ha Zuschlagék és Czeglédyék a kétezres évek terminológiában ifjú törökök voltak, akkor most legyenek) kicsi huszárok hajlamosak elfelejteni, hogy mi végre is kaptak bizalmat, kit képviselnek és mi a hivatásuk.
Természetesen nem a csatatéri sikereket sorra hozó hadvezérekre és stratégákra gondolok. Rájuk minden sikeres erőnek szüksége van. Sőt, a mai drámai világpolitikai helyzetben e téren még több belátásra van szükség, hiszen olykor el kell fogadnunk, hogy a szükséges nemzeti önvédelem némi demokráciadeficittel, a belső pluralizmus csorbulásával jár.
Ám amikor az említett kicsi huszárok – olykor kiegészülve némely már deresedő halántékú, de az új helyzetet látva vérszemet kapó századossal, tábori lelkésszel – úgy gondolják, hogy nekik már mindent szabad, akkor abból bajok lehetnek. 
Ha a feltörekvő opportunisták klikkjei és hálózatai belepik a kormányzat rendszereit, az ellen védekezni kell!”