Újabb pedofil botrány robbant ki Komárom-Esztergom megyében

Újabb pedofil botrány robbant ki

Egy gyermekotthonból szökött meg az a 13 éves lánya, akit aztán egy Tatabánya melletti településen befogadtak. Az eltartásért cserébe arra kényszerítették, hogy lefeküdjön másokkal. Az eltartói ezért cserébe pénzt szedtek be.

Az ügyészség honlapján megjelent vádirat szerint két férfi és egy nő 2022. október 29. és november 10. között egy Tatabányához közeli településen befogadta a gyermekotthonból szökésben lévő 13 éves sértettet, akit lakhatásért és ellátásért cserébe prostitúciós tevékenység folytatására bírtak rá. Az egyik férfi ebben az időszakban a sértett beleegyezésével többször végzett szexuális cselekményt a lánnyal.

A nő egyik férfi ismerőse – aki elmondása szerint nem tudott arról, hogy a sértett még kiskorú -, illetve a nő felhívtak egy-egy férfit arra, hogy találkozzanak a sértettel, aki pénzért cserébe szexuális szolgáltatást nyújtott nekik.

Az ügyészség vádiratában a gyermekkorú személyt prostitúciós tevékenység végzésére kényszerítő elkövetőkkel és a gyermekprostitúciót kihasználó férfiakkal  szemben szabadságvesztést és közügyektől eltiltást indítványozott. A vádhatóság a sértett kiközvetítésében részt vevő férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott. Továbbá három férfival szemben indítványt tett arra is, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el őket minden tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kapcsolatos foglalkozástól, tevékenységtől.