Döntött a Református Egyház Balog Zoltán sorsáról

Balog Zoltán

Kedd délelőtt tíz óra körül Balog Zoltán püspök megérkezett a Magyar Református Egyház Zsinati Hivatalának épületébe, miután az egyház vezetése berendelte őt egy esperes-gondnoki értekezletre. Ezen az értekezleten kellett számot adnia arról, hogy milyen szerepet vállalt a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének kegyelmi ügyében.

A Telex cikke szerint sem Balog, sem az értekezlet résztvevői nem nyilatkoztak késő délutánig a sajtónak. Az érkezésekor Balog Zoltánt egy kisbusszal takarták el a riporterek elől, hogy ne lehessen közel menni hozzá.

Nagyjából fél négy tájékában jel arra mutatott, hogy vége van a Magyar Református Egyház Zsinati Hivatalában tartott gyűlésnek, melyen Balog Zoltán püspököt hallgatta meg a magyarországi református egyház vezetése.

A hvg.hu helyszíni tudósítója szerint az egyházi képviselők már szállingóznak el a helyszínről, egyikük pedig azt mondta:

A lap megjegyzi, hogy a zsinat lelkészi elnöke nem más, mint Balog Zoltán, aki még bent van az épületben.

Novák Katalin és Varga Judit is távozott az ügy miatt

Mint ismert, a köztársasági elnök, Novák Katalin kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének, akit korábban három év négy hónapos börtönbüntetésre ítéltek, mert a pedofil igazgató bűntársaként megpróbálta rávenni a gyerekeket, hogy vonják vissza a feljelentéseiket.

Az ügy hatalmas felháborodást váltott ki, Orbán Viktor alkotmánymódosítást nyúlt be. Novák Katalin pedig lemondott, ahogy Varga Judit is bejelentette, hogy távozik a közéletből.

A nemrég kirobban közéleti botrány után több YouTube csatorna alkotója úgy érezte, itt az ideje a pártokon kívüli összefogásra. Péntekre tüntetést hirdettek Budapestre. A részleteket ide kattintva lehet olvasni.