Lemond Varga Judit igazságügyi miniszter

Mint kiderült, július 31-el távozik posztjáról, mivel az Európai Parlamenti választáson szeretne aktívabb szerepet vállalni – írja a Magyar Nemzet.

A lapnak adott interjúban Varga Judit elmondta, hogy a jövő évi választáson aktív szerepet szeretne vállalni, ami egész embert kíván.

A miniszterelnök úrral már közöltem is a lemondási szándékomat július 31-ével. Azt hiszem, az a helyes, ha az igazságügyi tárca vezetését átadom olyannak, aki erre száz százalékban tud koncentrálni. 

– fogalmazott Varga Judit az interjújában.

Varga Judit a konzervatív erők megerősödését reméli, s további munkájával ezt a célt fogja szolgálni. A Magyar Nemzet arról értesült, hogy ő lesz a Fidesz listavezetője, ezt a hírt azonban Varga nem szerette volna megerősíteni most, mert, arról még a Fidesz elnökségének is döntenie kell.

 Azt gondolom, hogy mindazokat a feladatokat, amelyeket a kinevezésemkor elvállaltam, elvégeztem. 

– jegyezte meg Varga Judit a lemondását illetően.

Új erőket látnak kibontakozni

Az igazságügyi miniszter az interjúban elmondta, hogy azt látják, hogy egy éledő konzervatív mozgalom bontakozik ki Európa-szerte. Szerintük most erre kell alapozni.

Varga Judit szerint nem az számít, ki, milyen pártcsaládhoz tartozik, a lényeg az, hogy meg kell dönteni az unióban uralkodó aránytalan balliberális túlsúlyt és vissza kell térnie egyfajta józanságnak, amely az európaiak érdekeit helyezi előtérbe, legyen szó migrációról, genderről vagy éppen háború és béke kérdéséről.