Videón a Bazilika előtt kigyulladt a karácsonyfa

Lángra kapott a karácsonyfa a Bazilika előtt
Fotó: TikTok

Zsinórban harmadjára nyerte meg az Európa legjobb karácsonyi vására címet a budapesti Advent Bazilika a European Best Destination utazási portál online szavazásán – közölték nemrég a szervezők. Arra viszont senki sem számított, hogy ebben a szezonban kigyullad a fenyő.

Idén is a legnépszerűbb

A minden idők legtöbb szavazatával győztes Advent Bazilika 21 európai nagyváros – többek között Madrid, Bécs, Brüsszel, Salzburg és Prága – ünnepi rendezvényei előtt végzett az élen.

Ráadásul 2022-ben rekordrészvétel mellett zajlott a szavazás, 179 ország utazója 374 ezer 803 szavazatot adott le kedvencére. 

Ég a fa!

Csütörtökön viszont valami olyasmi történt, amire senki sem számított. Kigyulladt a karácsonyfa a Bazilika előtti téren.

A napvilágot látott videón látható, ahogy az Advent Bazilika rendezvényen elkezd füstölni, majd lángra kap a műfenyő. Végül valaki poroltóval kezdte megfékezni a lángokat.

A gyors közbelépésnek köszönhetően a 12 méter magas fa nem égett le teljes egészében. Hogy mi okozta a tüzet, azt egyelőre nem lehet tudni.

@tomijano

♬ Jingle Bell Rock – Bobby Helms