A díszvilágításra szánt pénzből rezsitámogatást adnak a II. és a VI. kerületben

Az elszálló infláció és a rezsiköltségek sokak életét fogják megnehezíteni a következő hónapokban. Őrsi Gergely a II. kerület polgármestere és Soproni Tamás a VI. kerület polgármestere ezért támogatást ad, hogy így csökkentség az ott élőkre nehezedő terheket.

A karácsonyhoz az otthon melege mellett hozzátartozik utcáink díszítése, a díszkivilágítás is. Az Andrássy úton, a Teréz körúton és a Margit körúton, a VI. és a II. kerületben egyaránt. Őrsi Gergely és Soproni Tamás most is egyetértenek a karácsonyi díszkivilágításról.

Csatlakozunk a főváros döntéséhez: idén nem lesznek karácsonyi fények a II. és VI. kerületi közterületeken, hiszen fontosabb, hogy meglegyen az otthonok ünnepi fénye, mint az utcáink pompája.

– írja a két polgármester közös közleményében.

Ezzel együtt alternatív megoldásokat fognak keresni az intézményeikkel és a lakókkal közösen, hogy kitalálják, mivel tehetik színesebbé és szebbé a közterületeket az adventi időszakban.

Úgy döntöttünk, hogy II. és a VI. kerületben a díszvilágításra szánt összegből a rászorulóknak nyújtott támogatásokat emeljük, és egyszeri rezsitámogatást nyújtunk azoknak a munkatársainknak, akik nem vezető beosztásban dolgoznak, és jövedelmük alapján nehezebb helyzetbe kerülnek.

A közlemény szerint a támogatásból olyanok részesülnek, mint a bölcsődei dajkák, utcaseprők, szociális gondozók és ápolók, orvosi asszisztensek.

Fotó: Facebook