Mindenki ledöbbent, mennyi év végi jutalmat kaptak a tanárok

Év végén több munkahely is extra juttatással köszöni meg a munkavállalónak az egész éves erőfeszítéseit. Így tettek a II. kerületi tanárokkal is, de azt senki nem sejtette, mennyi pénzt fog adni a tankerület.

„Karácsonyi ünnepségre fordítható ” kisebb összeget adott a tankerület egy II. kerületi iskola dolgozóinak. Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere szerint a tanárok joggal érzik megalázónak ezt az összeget, ezért nem magukra fordítják, hanem gyermekeken szeretnének segíteni.

A Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium 72 dolgozója (tanárok, oktatást segítők, technikai dolgozók) után ugyanis mindössze 216 ezer forintot kaptak a tankerülettől „jutalomként”, vagyis fejenként 3000 forintnyi „ajándékot” adtak a dolgozóknak.

A 3000 forintból összeálló összegből jótékonysági bejglizést szervezünk. A dolgozók egy emberként ajánlották fel „jutalmukat” jótékony célra, mellyel gyermekotthonokat és gyermekek továbbtanulását segíthetik.

– közölte Őrsi Gergely.

Így vasárnap 15 órától jótékonysági bejglizéssel egészül ki a jótékonysági teázás és a Luca-napi búzaültetés a Közösségi Liget Gyarmati Dezső Uszoda felőli bejáratánál. Minden megvásárolt bejglivel és teával gyermekotthonokat és gyermekek továbbtanulását támogatják.

A Luca-napi búzaültetéshez használt tejes dobozt vagy bármilyen ültetésre alkalmas edényt érdemes vinni. A búzát és a földet a szervezők biztosítják. A jól gondozott búza gyönyörű zöld termést hoz karácsonyig.

Kiemelt kép: Jövő TV