Macron felvette a kapcsolatot a lengyel vezetőkkel

Emmanuel Macron francia államfő felvette a kapcsolatot a lengyel vezetőkkel azon hír kapcsán, miszerint két orosz rakéta csapódott be lengyel területen, és tájékozódik a helyzetről – jelezte kedd este a francia elnöki hivatal.

Az Elysée-palota tájékoztatása szerint a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő húszas csoport, a G20 csúcstalálkozóján az indonéziai Bali szigetén fekvő Nusa Dua luxusüdülőhelyen tartózkodó francia elnök vizsgálja annak a lehetőségét, hogy szerda reggel a jelenlévő vezetők megvizsgálják a Lengyelországban kialakult helyzetet.

Mindeközben a NATO bejelentette, hogy figyelemmel kíséri a fejleményeket és egyeztet a szövetséges tagországokkal – jelentette ki szervezet főtitkára arra reagálva, hogy lengyel médiajelentések szerint orosz rakéták csapódtak be lengyel területen és emberéletet követeltek.

Jens Stoltenberg Twitter-üzenetében számolt be Andrzej Duda lengyel elnökkel folytatott telefonbeszélgetéséről, amelyben részvétét nyilvánította az elhunytak családtagjainak.

A NATO-főtitkár hangsúlyozta: „fontos a tények pontos megállapítása”.

MTI