Több vidéki városban is tiltakozásba kezdenek a mai naptól

Október 5-én szerdán egész napos tiltakozási sorozat lesz Budapesten, ami a reggel 8 órakor kezdődő élőláncokkal kezdődik és az esti szolidaritási tüntetéssel és hídfoglalással zárul. Keddtől viszont több vidéki helyszínen is lesznek tiltakozások, amiket ebben a cikkben foglaltunk össze.

Pécsen kedd este virrasztást tartanak, ahol szolidaritást vállalnak a miskolci Herman Ottó Gimnázium felmentett igazgató-helyettesével, a gödöllői Török Ignác Gimnázium áthelyezett diákjaival, tanárainkkal. 

A rendezvényen több pécsi iskola diákjai beszédet fognak tartani és azt üzenik a résztvevőknek, hogy piknikszerű eseményre készüljenek, azaz aki úgy gondolja, vigyen magával pokrócot is.

Ezen felül lesz kézlenyomat-festés a közös, nagy plakátra de mécses gyújtás vagy a telefonos vakuvilágítás is lesz, hogy lássák, milyen sokan vannak.

Szegeden a Szegedi Szakképzési Centrum Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium előtt élőlánc lesz szerdán 7:30-tól. A PDSZ a Mars térnél lévő intézménynél rendezett tiltakozással fejezné ki szolidaritását a közoktatásban dolgozó tanárok, valamint a diákok iránt. A közlemény szerint huszonegy pontban foglalták össze követeléseiket az oktatás kapcsán.

Veszprémben szerdán 16 órától lesz élőlánc, ami a Kossuth Iskola elől indul. A résztvevőket arra kérik, hogy fekete ruhában és színes cipőben érkezzenek. A lánc a Kossuth Iskola elől indul, és a járdákon folytatódik.

Szintén Szegeden 18:00 órától tartanak tüntetést a Klebelsberg Kunó szobránál a Széchenyi téren (Bérpalota, Önkormányzati Hivatal épülete előtt), ahol verset mond Fabulya Andrea – tanár, valamint Szeged város nevében beszédet mond Tóth Károly a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság alelnöke.