Megfenyegették a tiltakozó pedagógusokat, hogy kirúgják őket

A Belső-Pesti Tankerületi Központ levelet küldött azoknak a pedagógusoknak, akik polgári engedetlenség formájában tiltakoztak a oktatás állapota, a tanárhiány és az alacsony bérek ellen.

Minden pedagógus fenyegető üzenetet kapott szeptember 9-én pénteken, akik a tanév kezdete óta polgári engedetlenség miatt nem vették fel a munkát a közintézményekben.

Mint írják a levelekben: Sajnálattal értesültem arról, hogy ön 2022. szeptember 1. 2022. szeptember 2. napján nem vette fel a munkát. Miután ebben az időben jogszerű Strike nem lett meghirdetve, ön jogosulatlanul maradt távol a munkától. Az iskolába járó gyermek tankötelezettségének tesz eleget, tanulni jár az iskolába.

Az órák elmaradása, az előre be nem jelentett munkabeszüntetés korlátozása a tanulók tankötelezettségének teljesítését.

Felhívom figyelmét, hogy amennyiben a munka felvételt ismételten megtagadja, az a közalkalmazotti jogviszony ból eredő lényeges kötelezettségének szándékos, jelentős mértékben történő megszegésének minősül, és alapot ad a munkáltatói rendkívüli felmentésre.

Ma az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola tanárai közül 45-en nem vette fel reggel a munkát.

Mi az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola alulírott dolgozói folytatjuk az előző tanévben felfüggesztett tiltakozásunkat, mivel a kormány képviselőivel folytatott tárgyalások nem vezettek eredményre, és nem látjuk jelét érdemi változásnak az oktatás terén”

– írják közleményükben.

Hozzátették, hogy ők, a még pályán lévő tanárok nem szeretnének mást, mint békében és szabadon, felelős szakmai döntéseik alapján tanítani.